Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

zondag 19 juni

Vanmorgen, zondag 19 juni kwam ik als laatste bij de Spar. Pieter, Willem, Jan, Wiebe, Ferry en Meindert stonden op het punt te vertrekken.
Willem had een route voorbereid; de Achterhoek en koffie in Zelhem, totaal ongeveer 90 km en te verwaarlozen hm.
De route bleek een prachtige ronde door de Achterhoek te zijn. Ook de muur van Zeddam zat erin, maar de meesten vonden het tegen die tijd welletjes geweest; dus niet van Terborg naar Zeddam maar naar Doetinchem en vervolgens langs de oude IJssel naar Doesburg.
Vanaf de start zat de vaart er goed in. Met Pieter en Jan op kop naar Zutphen, over de nieuwe dijk bij Cortenoever. Zutphen links laten liggen en naar Vorden. Van Vorden naar Ruurlo alwaar we begonnen te dwalen. Terugrijden, we hadden een afslag gemist. We hadden de oude Zelhemseweg moeten hebben maar volgden de Zelhemseweg. Een weet voor de route fetisjisten…..
In Zelhem hadden we een geweldig koffieadres. De liefhebbers van gebak kregen maar liefst drie kleine verschillende stukjes appelgebak. Smullen maar. Ook kregen we nog koekjes en bonbons bij de koffie. Een mooie fooi was op z’n plek.
Van Zelhem ging de route tegen de verwachting in verder oostwaarts, naar Halle. Via Halle naar Terborg en vervolgens niet naar Zeddam, maar naar Doetinchem, zoals hiervoor beschreven.
Het was weer een mooie zondagmorgen rit, met Pieter veel op kop, ( we kwamen ook langs de Nutcompagny,…) afgewisseld door Ferry. De heren zagen er niet tegen op 37 – 39 aan te houden met gevolg dat enkelen van ons verzuurden. Ik heb gelezen dat natriumbicarbonaat een probaat middel is tegen verzuring (= bakpoeder = maagzout = zuiveringszout….)
In Doesburg koos Jan voor de route langs de IJssel richting Giesbeek – Westervoort. De rest vervolgde haar weg richting Dieren – Ellecom.
Thuis gekomen gaf de teller 96 km en zere bovenbenen aan, nauwelijks hm en een gemiddelde van 29,5.