Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Post-Spanje: rondje Hoch Elten

Vanmorgen 7 Bello's: Jan, Meindert, Ruud, Pieter, Ferry en Willem en tot onze wel heel aangename verrassing ook Coen.
Na het uitwisselen van de nodige informatie over de afgelopen weken en te constateren hoe goed het is dat Coen er weer bij was, gingen we toch maar op pad. Rondje Hoch Elten werd besloten (door wie?). Via Doesburg, Angerlo, langs het Bevermeer naar Nieuw-Wehl, Wehl en Klider naar Beek.

Uiteraard werd er door de Spanje-gangers Ruud, Ferry en Willem alles aan gedaan om te laten zien hoe fabuleus hun conditie was geworden. Helaas voor hen bleek dat minder opvallend aanwezig te zijn dan zij vermoed hadden. Op de Peeskesweg richting Stokkum, kwamen Jan en Coen al snel er overheen en waren niet meer te achterhalen. Geluukig werd er bij de afslag Stokkum gewacht en de eenheid hersteld. Café 't Klaphek leek geheel en al verbouwd, maar een 'lokalo' gaf aan, dat het Klaphek 100 meter verder was en onveranders mooi was. Via Borghees en Huthum richting de Elterberg. Hadden we gedacht! De oversteek van de spoorlijn bleek door twee mannen heldhaftig afgesloten te worden: testrit van een snelle trein op dit traject. De snelheid bleek mee te vallen, want het duurde minstens een kwartier voordat de trein zich liet zien. Hierna konden wij ons gaan opmaken voor de Elterberg. Meindert zette de beklimming in op hoog tempo en dat werd overgenomen door Jan, die als een TGV naar boven denderde (inspiratie van de testtrein). Gelukkig dat Willem nog enigzins in zijn voetspoor kon blijven, anders waren de Spanje-gangers volledig gedeklasseerd geworden.

Na een supergevaarlijke afdaling (wegen van rechts hebben voorrang, heren!) wachte de bakker op de markt in Elten. Soepkommen koffie en sehr grosse Kuchen (zie bijgaande foto's. Omdat de maker op de foto boven ontbrak is daarom nog selfie toegevoegd. Omdat ik graag het verslag wilde maken dobbelde ik meteen een zes. De overigen begrepen dit en gooiden allen 5 of lager. Pieter had echter even niet opgelet en meende ook een zes te moeten gooien. gelukkig kwam daarna het begrip en mocht ik alsnog schrijven. Jammer dat we niet met een nog grotere groep waren, want aan het weer lag het niet. Af en toe wat motregen, maar bij een zeer aangename temperatuur was dat geen probleem.

De terugweg ging via de weg over de A12 richting Stokkum en dan het smalle fietspad op. Niet linksaf de Peeskesweg op, maar op verzoek van Ferry rechdoor naar Zeddam. In Zeddam over de muur (die andersom niets voorstelt) en onder aan de muur naar Kilder en Wehl. Hier werd tempo gemaakt door met name Jan. ook Pieter roerde zich en toen was het tijd voor een Ferry-spurt (het ging enigzins omhoog). Voorbij Wehl naar Angerlo en via Doesburg en de brug weer naar huis. Totaal bijna 80 km met een gemiddelde dat varieerde van 30,2 (Coen) tot (28,2 Ferry).
Al met al een prachtige rit, waarbij we mochten vaststellen hoe fijn het was om Coen weer te zien meefietsen 'voor de puntjes'.