Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

De sneltrein naar Laren

Slechts 6 man vanmorgen: Ruud, Maarten, Ferry, Berend, Meindert en Willem. 't Lijkt vanmorgen nog droog te blijven, hoewel je dat natuurlijk nooit zeker weet in deze periode van onbestendig weer. Maarten is voor het eerst sinds Spanje er weer bij en showt zijn gloednieuw gespoten Chapignon Mondial AA-special met Campagnolo Chorus Special Ultra Dura etc. Een bijzonder mooie retro-racefiets, die ook nog eens een keer bijzonder hard blijkt te gaan (maar daarover later meer). Ook Berend is weer van de partij na zijn vakantietochten (heel mooi, maar wel erg nat). Ook Berend is in het nieuw: een zeer ingetogen ultrastijf titanium frame met speciale wielen (daarover heb ik echter geen details onthouden).

De kans op droog lijkt het grootst als we naar het oosten gaan. Voorstel is dan ook vrij snel gemaakt.: we gaan naar Laren. Al snel bleek Maarten een tochtje met een behoorlijke omweg naar Laren te hebben (zie kaartje hiernaast). Via Hall, Nieuw Amsterdam en Busloo en Wilp naar Deventer. Niet te dicht langs de IJssel, zegt Berend, want daar staat het onder water en met al die nieuwe fietsen willen we dat natuurlijk niet. Tot aan Deventer had Maarten zich goed geweerd met veel kopwerk, waarbij af en toe nog iemand naast hen werd geduld. Na Deventer was daar geen sprake meer van (het naast Maarten mogen/kunnen rijden…..). Onveranderd hard op kop beukend ging Maarten langs Joppe en door Harfsen naar Laren. Voorop rijdend dacht Maarten ons naar het terras ter linker zijde te leiden, maar daar bleken de overige 5 niet in te trappen (zij houden WEL van bitse serveersters!). Koffie met appelgebak (2x), krentewegge (1x) of een koekje (3x) smaakte prima. We kregen excuses voor het late schoonmaken van tafel 6. Wel hadden we niet zo snel de rekening moeten vragen: dat werd weer wat minder goed ontvangen. Volgende keer toch maar aan de linker kant?

De terugweg ook weer Maarten met af en toe even Ruud op kop. Meindert en ik mochten ook wel een tiental meters kop doen, maar dan was het ook wel genoeg volgens Maarten. Via Lochem, Vorden, Wichmond, Baak, Steenderen en Doesburg weer naar huis. Al met al zo'n 88 km. Nadat ik het gedreutel van de koffiepauze uit mijn Garmin had gefilterd bleef er een gemiddelde over van 31,1km/uur. Hebben we al eens zo'n afstand met een hoger gemiddelde gereden?. Het spreekt voor zich, dat er op de terugweg niet heel veel gezellig gebabbeld is. Daar ging het effe te hard voor. Hoogste snelheid (vlak voor Laren) was 42,5 km/uur. Zijn er voor volgende week nog liefhebbers om wat kopwerk van Maarten over te nemen?