Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Zoals Wieb

Zoals Wiebe al schreef: 6 man sterk aan de Spar. Het stalen ros is nog steeds zeer populair, aangezien de helft van het gezelschap zich hierop meldt en de overige rijders voor iets moderners opteerden. Wellicht is ook hierop Wiebes vraag geinspireerd, wie nog volgt met nieuw materiaal.
Afijn, na het afzwaaien van Wiebe bij het kanaal, begeven Coen, Ferry, Ruud, Arre en Maarten zich op een rechts-links-rechts-enz route richting Deventer. Inspirator is Ferry, wiens motto is dat Nederland te klein is om fout te rijden. Zo geraken wij inderdaad via Twello en Wilp aan de IJsselbrug in Deventer en treffen enkele minuten verder Wiebe op het terras op de markt. Koffie, taart, sfeer en weer waren zeer goed. Alle moois ten spijt voelt Wiebe zich nog niet in die conditie dat hij met de overigen mee terug rijdt.
We besluiten niet direct naar huis te rijden, doch Laren nog even aan te tikken en vandaar via Zutphen naar huis. Onderweg werd niet helemaal duidelijk wie het eerste thuis wilde zijn, maar het ging onmeunig hard. Ondanks tegenwind werd er in een goed samenspel een tempo van 35 km/h ingehouden met uitschieters naar 38 km/h. De brug over bij Zutphen ging volgens Ferry een beetje slapjes, dus nog een schepje er boven op. Verder gaat het via Brummen en Leuvenheim terug naar Dieren, waarbij wij steeds weer even op alertheid werden getest door Ferry. Ruud heeft zijn nieuwe aluminium Cannondale aan een stevige test kunnen onderwerpen. Coen zat tussen de oren reeds op een carbon Ridley. Arre en Maarten ronden het tochtje af 8 km westwaarts (met ietwat verminderde snelheid) en kwamen uit op 103 km met een gemiddelde van 31,3 km/h. Heerlijk gereden samen!