Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Zondagavon

Zondagavond, het KNMI voorspelt voor morgenvroeg dichte mist. Maandagmorgen 8:00 uur, het KNMI deelt mee dat er overal in het land dichte mist is. Behalve bij de Spar dan toch om 9:00 uur, een stralend zonnetje en 16 graden. En dat zonnetje zal ons de hele rit vergezellen, het lijkt wel zomer.
Aan de start verschijnen Ton, Arre, Roel, Maarten, Wiebe en schrijver dezes. Afgesproken wordt om in Laren te gaan koffie drinken en zoals te doen gebruikelijk geeft Roel de route aan. Overal smalle weggetjes zonder auto’s, met veel bochten en in een aardig tempo fietsen we kris kras in voornamelijk noordoostelijke richting.
Heel bijzonder om zo te fietsen in dat typische nostalgische herfstlicht. In de komende maanden zullen we hier met smart aan terugdenken. Wiebe betaalt natuurlijk onze oversteek van de IJssel met het pontje in Gorssel.
Op het terras in Laren worden behalve koffie vele wafels met slagroom besteld, een variatie op het gebruikelijke appelgebak. Even later arriveert ook nog Bert Prummel met een kameraad, zodat een oude traditie in ere wordt gehouden.
Zoals we heen gegaan zijn, zo gaan we ook weer terug, over vele smalle bochtige wegen die ons onder andere door Lochem en Hengelo voeren. Het tempo blijft strak, dat blijkt ook uit het gemiddelde van meer dan 31 km/h gemeten bij de doorkomst in Ellecom. Zelf heb ik ruim 95 km op de teller. Het is 22 graden en nog steeds schijnt de zon….