Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Zaltbomm

Zaltbommel is op donderdag 7 juni het meetingpoint van twee West- Bello ‘s en 1 Oost-Bello, te weten Harry, Rijck en Wiebe. De heren maken er een traditie van om eenmaal per jaar in het voorjaar het middelgebergte op te zoeken om te testen hoe ze er voor staan als er gefietst moet worden op hoogtes tussen de 750 en 1.500 meter. Met vorig jaar een uitstapje naar Mallorca is dit jaar de Vogezen weer aan de beurt. Vaste standplaats is La Bresse en vaste locatie Chalet des Roches waar Daniel en Virginie de scepter zwaaien. Fred is de grote afwezige ( denken we ) evenals Eric ( die i.v.m. zijn ziekte te weinig heeft gefietst om zich aan het Vogezenavontuur te wagen ). Wel is het de vraag waarom er tot nu toe steeds slechts 1 Oost-Bello te vinden is voor dit mooie 4-daagse fietstripje.
Omdat op vrijdag en zondag regen wordt voorspeld nemen Rijck en Wiebe ook de mountainbikes mee. Voor Harry, die nog van zijn heupoperatie herstellende is, komt het mountainbiken nog te vroeg. En verder alles mee wat nodig is om goed en slecht weer te kunnen pareren.
Donderdag, nog zo ‘n 20 km. van de bestemming verwijderd, begon Harry zijn auto vervaarlijk te brommen. Het lawaai was als vroeger toen je als tiener de uitlaat van je brommer sloopte en de hele buurt kon meegenieten van de herrie. Hoe nu verder vroegen Rijck en Wiebe zich af. Maar Harry voorzag geen problemen en beriep zich ondanks de 14-jarige leeftijd van zijn Audi op de indertijd meegeleverde “ mobiliteitsgarantie ”. Een geluk bij een ongeluk is dat Harry vloeiend Frans spreekt, want om die garantie af te dwingen is hij vrijdag zowel onderweg tijdens de fietstocht als vanuit het hotel en op locatie telefonisch in de weer geweest met allerlei Audi-instanties die de garantie moesten waarmaken. Uiteindelijk echter is een klusjesman van een klusjesgarage er in geslaagd om met wat lassen en solderen de auto weer bedrijfsklaar te krijgen zodat onze terugtocht op zondag niet in gevaar is gekomen. Rijck, die maandag beslist op zijn werk moest verschijnen, gaat nooit weer met zo ’n oude auto mee zei hij. Het is maar goed dat Harry een nieuwe in bestelling heeft.
Vrijdag, net wakker geworden en klaar om aan het ontbijt te gaan zagen we ineens een man in Bello-kleuren rond en in het hotel omscharrelen. Wie schetst onze verbazing dat Fred daar in zat. Hij was samen met zijn vrouw Teuni op doorreis met vakantie en had het voor elkaar weten te krijgen dat hij vrijdag met ons mee kon fietsen. Hoe hij dat geheim heeft kunnen houden is een groot raadsel.
Vrijdag zaten o.a. De Slucht, de Platzerwasel en de Bramont in het parcours. Met een pauze in Munster fietsten we totaal 113 km. en 2.400 hm. Vooral de Platzerwasel, met vanuit Munster zo ’n 800 hm. en ruim 9% gemiddeld tijdens de laatste kilometers, droeg bij aan de hoogtemeters. Harry heeft deze tocht slechts gedeeltelijk meegefietst omdat zijn aanwezigheid bij zijn auto werd verlangd. Desondanks kwam hij toch ook nog uit op ruim 80 kilometer en 1.600 hoogtemeters. Mochten er Bello ’s zijn die dachten dat Harry het dit jaar bij de GBBT rustig aan zou moeten doen en te verslaan zou zijn, dan moeten we hen teleurstellen. Ook zaterdag ( 100 km. 1300 hm. ) en zondag ( 50 km. en 900 hm. ) kwamen we langs fraaie Franse weggetjes, waren er mooie beklimmingen en lange afdalingen en fietste Harry weer als vanouds. Chapeau!
Over het hotel zijn we weer heel tevreden. Uitstekende ligging, prima kamers, goed van eten en drinken en zeer gastvrije uitbaters. Een genoegen om daar te gast te zijn.
Zondagmiddag om 14.30 was het uit met de pret en keerden we huiswaarts waar Oost en West om 21.00 uur in Zaltbommel afscheid van elkaar nam. We kunnen terugkijken op een mooie korte fietsvakantie die, hoe onvoorspelbaar de weersites, ons geen drup regen heeft bezorgd. De mountainbikes bleven onaangeroerd en de regenhoezen en regenjasjes bleven in de tassen. Hoe anders dan verwacht.
Gelezen de andere verslagen blijkt dat de Bello ’s druk in de weer zijn om in conditie te geraken voor de GBBT. Dichtbij, ver en verder weg is er gefietst. Met als allerverst Ton, die zondagachtend tegen negen uur via een berichtje op de mobiel van Wiebe liet weten samen met Toos aan de poolcirkel te vertoeven en ons een goede rit toewenste. Wel, dat is prima gelukt zo blijkt uit de verslagen.