Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

.Pieter &

.Pieter
  

Inzender: Pieter
Zondag, 17-06-2012

Vandaag 17 juni, op vaderdag, staat Rocus ons al op te wachten en ons zijn Ferry en schrijver dezes, even later volgt Arre en Wiebe maakt het vijftal compleet.
Arre was als op vleugels naar Dieren gekomen en dus was de keus of naar Elten, of naar de Blauwe Kamer. Gezien het verslag van Rocus was de rit van vorige week hier ook al naar toegegaan, dus algemeen werd dan ook gehoopt dat Rocus een zes zou gooien, zodat hij het verslag slechts zou hoeven te kopiëren. Rocus gooide wel een zes, jawel, maar ik dus ook en in de herkansing kreeg ik de eer voor het verslag.
Welnu beste lezer, ik heb wel even overwogen om gewoon het verslag van vorige week te kopiëren, maar dat zal onze captain niet accepteren, dus maar even mijn visie op de rit van vandaag.
Over de gevolge route kunnen we kort zijn, die was exact gelijk aan vorige week, dus daarover verder geen informatie, wel dat het in gezwinde spoed op en af over de Posbank ging, waarbij ik zelf ternauwernood op de fiets bleef, precies op het punt waar Ferry vorig jaar wel onderuit ging en voor € 1000,- schade opliep, aan zijn fiets wel ter verstaan!! Zowel Ferry als Arre streden vandaag om de eers steeds als eerste boven te zijn en ook tegen de wind in op het vlakke lieten ze zich niet onbetuigd. Ferry wist dan wel niet dat Vaderdag was, maar het was wel Opadag, sjonge wat had hij een haast. Om half elf kwamen bij het pontje en omdat die al op ons lag te wachten, werd de koffie aan de overkant genuttigd, helaas het appelgebak was op en de bakker zou zo komen!!! ja wat is zo? het gaf ons de tijd om maar weer eens opnieuw te proberen de Europese crisis op te lossen, volgens een niet nader te noemen lid, ligt alle schuld bij de banken. Uiteraard zorgt dit voor leuke discussies met een ex bank man in ons midden. Hoe het ook zij, ook wij weten de oplossing niet en ondertussen kwam dan eindelijk de appeltaart van bakker Wim.
Ik geloof dat we zowat een pauze hebben gehad van een uur, maar hierna gingen dan ook alle remmen los. Kop over kop over de dijk met snelheden van dik veertig km per uur, ja dat is lekker, maar vlak voor Arnhem had ik even een dipje, maar hierna ging het met een kleine onderbreking in Arnhem Zuid, vanwege een wielerkoers moesten we iets omrijden, verder in gezwinde spoed richting de Pleybrug. Wederom aangvoerd door Ferry en Arre, wie er als eerste boven was, ik weet het niet, hou altijd gepaste afstand. In Rheden werd Arre uitgezwaaid, gelukkig nu kon het rustig verder, althans dat dachten we, maar in een stevig tempo ging het richting Ellecom, om even over half één en met 96 km op de teller, met een gemiddelde van 30 was ik thuis. Rest me jullie en heel Nederland een mooie wedstrijd toe te wensen en dat de Grieken maar hun verstand mogen gebruiken.