Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Verlaat bericht: de zomer is passé

Allereerst excuus voor de enorme vertaging die dit bericht heeft opgelopen. Alle bruggen waren open, verkeerslichten op rood, digitale snelwegen geblokkeerd, enz. enz. Kortom enorme bergen overwonnen om uiteindelijk dit bericht ge-upload te krijgen. Hetr betreft de rit van zondag 2 oktober.
Het zomerweer lijkt passé! Een extra shirtje, de mouwstukken en de overschoenen aan. En op naar de Spar. Aart staat in zijn eentje te wachten, nog niet echt hersteld van ontstoken holtes, maar hij durft het weer aan. Al snel sluiten Willem en als laatste Maarten aan. Willem heeft, heel voorspelbaar, al een route in het hoofd. Op naar het oosten! Ondanks dat Maarten aangeeft dat we dan op de terugweg tegenwind zullen hebben (hij vermoed dat hij last zal krijgen van een trainingsachterstand i.c.m. jet-lag), gaan we snel op weg. Via de lange juffer, Ellecom en Rheden bij het Rozenbos omhoog. Willem heeft flink wat klimwerk in de planning: de Posbank, de Emmapyramyde (hij geeft aan deze het liefst 2x te bedrwingen) en later in de ochtend de Peeskesbult en de Eltenerberg.
Zo gezegd zo gedaan. Maarten en ondergetekende gaan als eerste de Emmapyramide op. Omdat Willem en Aart maar niet aan de top verschijnen, besluiten we terug naar beneden te fietsen. Willem heeft een lekke band en nadat die gefixt is (je raad het al) mogen de twee koplopers voor de tweede keer de ‘pyramide-bult’ beklimmen. Dus toch! Vervolgens via de pinkenberg en Biljoen richting Duiven, Zevenaar, vooraan in Didam richting Beek. Met de wind schuin van achteren zit het tempo er goed in. Na de Peeskesbult wil Willem graag door naar ’s Heerenberg. Bij zijn 3 metgezellen heeft koffie en gebak echter de voorkeur en besluiten we rechtstreeks via de Elterberg richting de markt in Elten te gaan. In de konditorei trakteert Willem op grote koppen koffie en dito stukken gebak (65 is immers ook niet niks). Het blijft een apart  gezicht dat er op de zondagochtend mensen in rijen staan te wachten om aan brood en gebak te komen.
We genieten nog even na en aanvaarden de terugweg via Zeddam en Kilder naar Wehl.
Aangezien ik middagverplichtingen heb besluit ik alleen met een venijnige tegenwind verder te peddelen naar Didam en Zevenaar en zo weer terug.
Rond 13.15u. ben ik weer terug op de basis. Geen vervelende  berichten van Aart, Maarten of Willem dus die zijn ook goed aangekomen. Moe maar voldaan constateer ik op mijn MIO dat ik er 103 km op heb zitten met een gemiddelde van 27,6 en 550 hoogtemeters.
Mocht ik aanstaande zondag het geluk hebben opnieuw mijn schrijfkunsten mogen te etaleren dat ga ik dat uiteraard weer (conform de ongeschreven regels) binnen enkele dagen afleveren en up-loaden.