Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Vael Ouwe

Die Pieter weet het wel uit te zoeken. Pas nadat er twee fietsers aan de start bij de Spar zijn verschenen gaat hij bekend maken dat hij Opa is geworden. Dat vraagt om een traktatie die met zo weinig Bello ’s nog wel betaalbaar is bij Carnegie Cottage. Als hij zijn opa-schap via de app had gecommuniceerd waren Meindert en ik natuurlijk als een haas naar de Spar gefietst om Pieter met deze feestelijke gebeurtenis te feliciteren. Maar zeker ook om ons het onovertroffen bosvruchtengebak van CC niet te laten ontgaan.  En wellicht hadden meer Bello ’s acte de présence gegeven. Wel hebben we nu Henk in beeld. die er door de geringe opkomst maar niet in slaagt zijn persoon en kwaliteiten te tonen aan de Bello ’s waarmee hij de GBBT gaat fietsen.  
Het kan bijna geen Bello zijn ontgaan dat zaterdag de Vael Ouwe werd gefietst. Na vrijdagmiddag samen met Bennie U. de voorbereidingen te hebben getroffen stonden wij zaterdagmorgen om 6.00 uur met het parkeerteam klaar voor de opvang van de auto ’s en hun inzittende fietsers. Prachtig weer, een mooie opkomst van zo ‘n 2.000 fietsers en lovende kritieken. Toen ontstond bij mij de gedachte om zondag de 100 km. / 600 hm. versie te fietsen. Anders zou het momentum verloren gaan en komt het er niet van. Omdat alleen ook maar alleen is nodigde ik Meindert uit mee te fietsen en die zei spontaan ja.
Met de route gedownload, de eerst bekende kilometers in beeld en een goed humeur vertrokken we tegen half negen. En hoewel de route door het dikke bladerdak regelmatig letterlijk uit beeld raakte maar dan toch ook weer opdook, genoten we van een prachtige zondagmorgen waar na 50 km. de koffiepauze op een zonnig terras in Wolfheze perfect in paste.   
Na de koffie raakten we de route wederom zo nu en dan kwijt met als gevolg dat we niet na 100 maar al na 90 km. al weer op onze thuisbasis waren. We kunnen iedereen aanraden deze tocht ook een keer te fietsen, in het bijzonder de GBBT-gangers om niet alleen afstand maar ook hoogtemeters te trainen.