Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Een lang verleden zondag

Zondag, 17 juni 2018.

Het is een mooie dag: daar moet op gefietst worden. Zo dachten althans Wiebe, Meindert, Willem en ondergetekende. Dat het vervolgens twee weken duurt voordat er een verslag is, zegt niets over het plezier van de rit, maar alles over de schrijver van dit verslag.
Het waait stevig, vanuit het westen. Dat doet ons besluiten Blaauwe Kamer aan te doen en de eerste kilometers beschut door het bos af te leggen. Dus rijden we de Schaapallee en de Burgemeester Bloemersweg richting de Posbank. Via de Emmapiramide rijden we naar Rozendaal en via de Schelmseweg en de Bakenbergseweg geraken we in Oosterbeek. De weg langs het spoor en het fietspad, dat Driegemeentenpad blijkt te heten, fietsen we naar Wolfheze en steken daar door naar Heelsum (Heelsumsepad) en Renkum. Daar verraadt de geur van de lucht dat Parenco volop draait en fietsen we dus fluks naar en tegen de frisse wind via de Wageningseberg en de Grebbedijk naar Blaauwe Kamer. Aan de koffie win ik met een ruime 6 – 5 van Wiebe om het schrijverschap van het verslag. Aan de koffie wordt ook geconstateerd dat we niet de snelheden die we jaren geleden haalden, nu niet meer halen, … en hoe dat ervaren wordt. Na enkele overwegingen komen toch uit op de waarde van Bello, namelijk dat we samen fietsen, dat er verschillen zijn, dat die verschillen gefietst mogen worden en dat we afspraken kunnen maken waar we elkaar weer treffen. Moet er werkelijk een volledige rit 35+ gereden worden, dan geschiedt dat in een andere setting.
Zonder de setting te hebben veranderd, rijden we vanaf het pontje schaamteloos 35+ over de Rijnbandijk en Drielse Rijndijk, met wind in de rug, terug naar Arnhem. In Elden stuiten we op het parkoer van de Ronde van … Elden en kunnen niet Huissensedijk volgen. Van ons stuk gebracht kringelen we door wat Zuid-Arnhemse straten om terug onderaan de Sacharovbrug te komen. Via de Schaapdijk en de Lathumseveerweg trekt Meindert ons naar Rheden. Hier stap ik uit het peloton en rijdt het resterende drietal richting Dieren en Laag Soeren. Een lekkere rit. Uit-en-thuis heb ik bijna 100 km op de teller.
Tot Morgen?