Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

  Va

 
Vanmorgen slechts 3 man bij de Spar, Wiebe, Willem en ondergetekende. Uiteraard wisten we dat de groep niet al te groot zou zijn, want een aantal dapperen bevinden zich vandaag in het Limburgse heuvelland, maar drie man is wel erg weinig!!
Wiebe was herstellende van een flinke verkoudheid en wierp zich op als beschermde renner, ja dan wacht er natuurlijk veel kopwerk.
Waar naar toe is altijd de bekende vraag en Willem mocht het aangeven en natuurlijk wordt het dan de Achterhoek, een niet al te beste keuze vandaag. Ik had het zelf ook niet zo in de gaten toen ik naar De Spar reed en eigenlijk de andere beide heren ook niet, maar wat stond er een wind.
Willem leide ons eerst door een deel van Dieren waar zowel Wiebe en ik het bestaan niet echt kenden, maar alras en nog wel voor de wind richting Brummen. Vervolgens door de polder richting de brug bij Zutphen en richting Vierakker merkten we voor het eerst hoe stevig de bries was.
Volgens metereoloog Willem zou het in de loop van de ochtend gaan regenen, maar zijn voorspelling bleef op een paar druppels na gelukkig uit.
Via Vierakker, Wichmond ging het richting Hengelo en vervolgens belanden we kop over kop, waarbij ook Wiebe flink zijn steentje bijdroeg, in Zelhem. De koffie lonkte en gelukkig was er restaurant al om goed 10.00 uur open en nog wel met een uitbater die ik kende.
Na de koffie via Halle Nijdam op weg naar Doetinchem, hier heb ik beide heren de vorderingen van de nieuwbouw van Intersnack even laten zien.
Via Wijnbergen, door Doetinchem de Huet en langs de Oude IJssel ging het tegen de wind in een flink tempo richting Doesburg. Uiteraard moet er even gesprint worden naar de brug, strijd was onbeslist. Na 80 km met een gemiddelde van 28 km, volgens Wiebe, was dit weer een mooie rit.
Hopelijk hebben de mannen in Limburg ook een mooie rit met niet al te veel regen en wind, benieuwd naar hun verslag.
Grt.
Pieter