Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

  Va

 
Vandaag de eerste zondag in september, een week na onze terugkomst. Benieuwd hoe de opkomst vandaag zal zijn! !
Zaterdag avond laat dacht ik ineens er aan dat natuurlijk negen uur  weer als start tijd is ingegaan, maar ja wie denkt daar aan als we niet een bericht van te voren krijgen van El Président.
In ieder geval niet Ferry, die stond keurig om kwart over acht bij mij aan de deur, een half uur te vroeg dus. Ach een kop koffie verzacht het leed van het onnodig te vroeg opstaan en dus gingen we zo rond half negen op weg naar de Spar.
In de veronderstelling dat er vast Bello’s zouden zijn die toch gewoon om half negen zouden starten en die we dan wellicht zouden tegenkomen, wel veel Veluwe rijders, maar geen Bello’s, of zouden ze allemaal toch om negen uur present zijn, of toch de andere kant zijn opgegaan.
Bij De Spar stond nog niemand, maar al snel kwam daar Ton en even later maakte Rocus het kwartet vol, daar bleef het bij, wat een verschil met de week in de Dolomieten. Mannen waar waren jullie met dit mooie weer, of volgt er nog een verslag van de half negen groep, ben benieuwd.
Waar heen is elke keer weer de bekende vraag, voorstel was om richting Kootwijk te gaan, maar dan via het Apeldoorns Dierens kanaal, via Beekbergen. Deze keer toch weer via een andere aanrij route en wel via de Kathedraal van radio Kootwijk, door een prachtig gebied, de heide in al zijn pracht, wat wonen we toch in een mooie omgeving.
Er werd lekker gekoerst en om goed tien uur zaten we al aan de koffie met natuurlijk de bekende appelpunt bij het Hilletje. Lekker in de zon, gezellig keuvelend over de belevenissen in de Dolomieten en over de tocht die Rocus al of niet in gezelschap van Ton en collega’s gaat fietsen in Spanje.
Na de koffie ging het via een deels nieuw aangelegd fietspad richting de Harskamp en vervolgens door naar Otterlo. Ferry nam ons op sleeptouw en op de kleine venijnige klimmetjes moeten we het soms weer ontgelden, maar in een behoorlijk tempo kwamen we bij de A50, waar we afscheid namen van Ton. 
We kozen er voor om richting Roozendaal te gaan, om vervolgens de Emmapiramide en de Zijpendaalse weg nog even mee te pakken, ach ja en als we dan toch bezig zijn een paar hoogte meters te pakken, dan maar naar de kop van de Lange Juffer, waar Rocus richting Eerbeek koerste. Volgens Ferry vandaag een afstand van 89 km en 398 hoogtemeters en om half één thuis, was een leuke rit, de komende weken ben ik er niet, allen alvast veel plezier en tot eind september