Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

  Va

 
Vanmorgen heb ik lang in dubio gestaan. Zal ik gaan? Is het niet te koud? Eigenlijk staat er veel te veel wind. En, jezelf rechtvaardigen met de gedachte: ‘er komt toch niemand’.
Wel, om 9.00 stonden Arre en Meindert bij de Spar. Ik kwam als derde en laatste. Zelf had ik al bedacht dat als niemand bij de Spar zou staan, ik mijn Posbank klimtour zou gaan rijden. En laat Arre nou hetzelfde idee opperen: De Arre Posbank klimtour.
Zo gezegd, zo gedaan. Ik probeer het tochtje te visualiseren, maar zal ongetwijfeld veel missen. We zijn gestart door naar beneden te fietsen en de lange juffer op te pakken. Vandaar li-af naar de Posbank. Wederom li-af, richting paviljoen. Naar beneden langs de Lappedeken en langs het spoor via het Rozenbos weer omhoog. Vervolgens de prachtige afzink naar Rheden, met een forse wind in de rug naar de Snippendaalseweg. Meindert is nog nooit via de Snippendaalseweg omhoog gegaan. Arrre en ik konden dat niet geloven! Nou, de beste man heeft er weer een trainingsopgang bij. Niet onvermeld mag blijven dat Meindert heel veel baat heeft gehad aan zijn 14 daagse stage op Lanzerot met Lubberding. Hij gaat met de besten mee omhoog!
Naar beneden, naar Rozendaal en via ‘Bovenlangs’, de Bedriegertjes voorbij. Op naar de rotonde. Deze voor driekwart geslecht. Volgens mij via het weggetje langs de Pinkelberg weer omhoog naar de honden-uitlaatplaats. Doorfietsen, aan het eind Rechtsaf en naar de Brandtoren.
En zo kan ik nog een poosje doorgaan met de routebeschrijving met als resultaat dat geen hond het verslag leest. Halverwege de beschrijving haak je toch af?
Na een goede 80 km is Meindert naar Soeria gefietst. Iets met een boekpresentatie,…..Arre en ik zijn op zeker moment bij Rozendaal weer omhoog gegaan. Daar hebben we gedobbeld. Het resultaat is bekend.
Uiteindelijk kwam ik om 12.20 uur, zonder pauze of koffie, thuis. Met 87 km op de teller en 990 hm. Ik twijfel aan de juistheid van het laatste getal,… Maar het was gezien de kou en de stevige wind, een mooie tocht en aangenaam fietsen in het bos. Rest de vraag waar al die ander Belloos toch zijn? Nog in de winterslaap? Ook vorige week waren we maar met z’n vieren.