Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Thuisblijvers

Wat een mooie verslagen mag het thuisfront, en vooral de ( al dan niet noodgedwongen ) thuis verblijvende Bello ‘s, van jullie ontvangen. Met alles wat tot nu toe door jullie is wedervaren is door Arne en Maarten uitvoerig verslag gedaan. Op deze manier genieten wij met jullie mee. Dank voor de berichtgeving en blijf zo doorgaan! We kijken al uit naar het verslag van de derde dag.
Die thuis verblijvende Bello ’s presenteerden in de pauze tijdens de Coen Memorial een mooi alternatief,  de 11 H.,  te fietsen op de dag dat de GBBT van start gaat. En met 11 heuvelen in het vooruitzicht toch een poging om in navolging van de GBBT ‘ers een prestatie van formaat te leveren.
Wel, dat is een grote mislukking geworden. Het app-verkeer tussen de 4 deelnemers, Jan, Meindert, Ton en Wiebe,  resulteerde in een afgelasting om dat er een nogal buiige dag werd verwacht. Ja, de GBBT ’ers in La douce France móéten van A naar B, zo douce is het daar dus voor jullie niet.
Wij hier hadden de keus om te fietsen in de regen of lekker uit te snurken.
Maar een revanche op dit watjesgedrag was dichtbij. En wel gistermorgen, toen, begunstigd door mooi weer, Jan, Meindert en Wiebe de Gelderse dreven in Bello-outfit deed kleuren.
De keuze viel op Deventer en aldaar beraad of de koffiepauze op de Markt of toch in Laren gehouden zou worden. Via Hall en Voorst doken we de Voorsterklei in en na iets meer dan één uur fietsten we over de brug in Deventer. Dat was vooral de verdienste van Jan,  achter wiens brede rug  Meindert en schrijver dezes zich veelvuldig positioneerden. Vilein werd opgemerkt dat de gemiddelde snelheid toch behoorlijk hoger zou liggen dan die van de GBBT’ers. Zelfs op afstand competitie dus.
De ruim 15 km. tussen Deventer en Laren overbrugden we met een mooi tempo van zo ‘n 30 km./uur. Waar we bij koffieadres Restaurant Witkamp ( links van de weg Maarten ! ) buiten in een lekker zonnetje op het terras neerstreken. De koffie met gebak smaakte prima en omdat Meindert  groepslid is van de GBBT-app kon die ons nog wat aanvullende details vertellen.
Bij vertrek arriveerde Bello Bert met zijn fietsmaat Jan aan de andere kant van de straat voor de koffie. Bert had geen goeie dag zei hij zodat zijn fietsmaat Jan ook veel op kop moest fietsen. Een dag voor de Jannen dus.
Na de koffie werd, indachtig het “ follow the leader principe “ , achter Jan aangefietst toen hij in Lochem rechtuit door het tunneltje koerste op weg naar Zutphen. Aangekomen in Leesten  verdwaalden we bijna maar vonden we dankzij de Mio ‘s toch de brug over de IJssel. In Brummen moest ook Jan aan de zuurstof in de vorm van enkele druivensuikers die Meindert gelukkig bij zich had. Met de toezegging dat ik het verslag zou schrijven namen we afscheid van Meindert zodat Jan en Wiebe samen naar Dieren en vervolgens huiswaarts fietsten.
Het is allemaal wat minder spannend dan hetgeen de schrijvers van de GBBT-verslagen te melden hebben, maar voor hen die de bergen te hoog zijn, heimwee hebben of verlangen naar een mild fietstochtje van 87 km. en een gemiddelde van 27 km. kan dit ritverslag misschien een troost zijn.
Geniet GGBT Bello ‘s!!!