Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Dag 3 GBBT 2018

Onze derde dag van de GBBT leek op voorhand al een bijzondere te worden, maar liefst drie cols, één van de buitencategorie en twee van categorie 1. Drieduizend hoogtemeters bij elkaar was de schatting vooraf en mijn Garmin gaf aan de finish 2980 meters aan. Niet slecht en heel wat beter dan de schattingen van de eerste twee dagen. Traditioneel fietsen we om 9 uur weg en gaan als eerste de Tourmalet op, met 2115 m hoogte het dak van onze tocht. Het is mooi weer en we weten allemaal dat we enigszins op reserve moeten rijden omdat er nog twee bulten volgen. Na ruim twee uur klimmen druppelen de eerste Bello’s binnen in restaurant op de top. Koffie en tarte myrtilles laten we ons lekker smaken. De afdaling loopt probleemloos. We verzamelen in Ste Marie Camp bij de overdekte ruimte waar we 11 jaar geleden stonden te blauwbekken.  Vandaag is het fantastisch weer. Nu volgt meteen de col d’Aspin, eerst nog een vriendelijke beklimming, later steeds steiler. Iedereen is blij boven te zijn. Ter plekke heeft Wim voor de lunch gezorgd en Maarten bakt eieren. We zien een beetje op tegen de derde col, de Peyresourde. Ook deze beklimming is in eerste instantie vriendelijk maar later gemeen. Steil  en een bak wind tegen. Uiteindelijk, als iedereen uitgewoond boven is gaat het razendsnel naar ons hotel. Het blijkt nog gesloten te zijn, maar als Rocus de eigenaar belt komt die onmiddellijk opdagen en opent de deur. We blijken de enige gasten te zijn….