Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Teuge en omstreken

Vandaag beloofd het een mooie zonnige dag te worden, althans volgens de voorspellingen van begin van de week. Echter toen ik vanmorgen opstond was er geen zonnetje te bekennen en het was amper droog. Toch maar in de Bello outfit me gereed gemaakt, tenslotte is het nog een paar keer op de racefiets, voor dat we het bos weer opzoeken. Ferry meld zich stipt om kwart voor negen en gezamenlijk gaan we naar de Spar waar alleen Wiebe zich nog meldt, daar blijft het vandaag bij.  Waar gaan we heen vandaag? Volgens Ferry kunnen we het beste richting het Noorden, daar is de minste kans op regen, maar wel op de terugweg de wind tegen. We besluiten via Deventer naar Teuge te gaan en met de belofte aan Wiebe dat we het rustig aan gaan doen, vertrekken we.
Via het kanaal, richting Hal en via een mooie route belanden we aan de zuidkant van Deventer, wel is het steeds opletten in de bochten, veel binnenwegen zijn glad vanwege de klei en modder door het oogsten van maïs en andere gewassen. We belanden via Twello aan de achterzijde van het vliegveld en om exact half elf zitten we aan de koffie. Tijdens de koffie wordt al vooruit geblikt op de komende ALV en komen wat pensioen perikelen aan de orde.
Na de koffie gaan we via de binnenlanden richting Wilp, Klarenbeek en uiteindelijk belanden we met steeds de wind op kop bij het kanaal bij Eerbeek.
Ondertussen laat eindelijk de zon zich af en toe zien en is de temperatuur prima.
Complimenten aan Ferry, hij blijft maar op kop sleuren en houd ons uit de wind, chappau!!
Om even over twaalf ben ik weer thuis, met bijna 80 km op de teller, een mooie rit.