Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Bosvruchtentaart

Gisteravond inventariseerde FERRY  onder de Bello ’s naar het  ” enthousiasme ” voor een atb-ritje als alternatief voor de zondagsrit op de racefiets,  vanmorgen. Waarschijnlijk ingegeven voor de mindere mooie weervoorspellingen.  Nou, dat heeft hij geweten. Verhinderingen domineerden de groepsapp en een vraag over het weer resulteerde uiteindelijk ook niet in deelname,  
Tijd voor SCHRIJVER dezes  om tegenwicht te bieden met een positief deelnamebericht. Maar was misschien de vermelding dat de e-atb zou worden ingezet de reden dat beslissingen werden uitgesteld tot (van)morgenvroeg?  
Tegen achten hedenmorgen speelde zich een druk verkeer af op de groepsapp, dat er uiteindelijk in resulteerde dat op voorstel van ROEL de atb-rit werd ingeleverd voor een ritje op de racefiets.  En ook waarheen.
Een ritje Otterlo, waar de verleidingen van de bosvruchtentaart van Carnegie Cottage tegenstemmers terstond deed verstommen. Dus met drie man, kapitaal vermeld,  recht toe recht aan naar de plaats van bestemming.
De gerenommeerde mannen op kop en schrijver dezes in  het wiel ter compensatie voor het gemis van de e-bike. Was het dat hetgeen het tempo bepaalde? De moeheid aan het eind van het raceseizoen misschien?  Hoe dan ook, met een opmerkelijk gematigde snelheid fietsten we richting Loenen en vandaar linksaf naar Hoenderloo.
Vlak voor het viaduct over de A50 testte Roel even de benen maar zijn companen konden  ( en hier spreekt  schrijver voor zichzelf ) hem net bijhouden.
De formatie en het rustige tempo bleven tot de pauze ongewijzigd zodat we fris aan de koffie en de bosvruchtentaart konden beginnen.
Tijdens de koffiepraat kwam o.a. de jaarlijkse uitspatting naar buitenlandse bestemmingen in 2020 en de do’s en dont’s  aan de orde. Er is al wat gegoocheld met routes, 4/5  landentrips, een Zwitsers  uitje en een eiland dat eerder in de belangstelling heeft gestaan. Maar pas in de ALV op 9 november zal blijken voor wie en waarvoor Club Bello op aarde is en waar naartoe de wegen in 2020 zullen leiden.     
Met de koffie en taart achter de kiezen werd via Schaarsbergen, de Imbosch en de Lange Juffer , de thuisreis ingezet. Door het natte gebladerte steeds voorzichtig operend in de bochten en op smalle fietspaden. Maar zo smerig als vorige week werden we gelukkig niet.
Trouwens, terugkijkend naar vorige week, en ook naar vanmorgen, constateerden we dat we beide zondagen met slechts drie Bello ’s op de been waren. Wat is er loos met de Bello’s?
Er is nog  één kans om dit seizoen waardig, d.w.z. met een grotere Bello-deelname, af te sluiten en dat is de SLOTRIT volgende week zondag. Traditiegetrouw naar Bakker in Vorden.
De lange termijnverwachting geeft goed weer aan, dus dat kan geen reden zijn om niet te komen opdagen. We hopen op een mooie opkomst.,
Voor de cijferfetisjisten ter afsluiting de data die de Sigma BC 23.16 vandaag registreerde:
afstand 64 km. , fietstijd 2u 26m, gemiddelde snelheid  26 km. p/u en 235 hoogtemeters.   
Wij kijken terug op een mooie rit in fris maar droog weer in een door herfstkleuren betoverd decor.