Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Tolkamer 2

Het belooft een zomerdag te worden, misschien wel de laatste van dit jaar. Maar als ik van huis vertrek is het nog behoorlijk fris. Als ik de Spar arriveer staat iedereen al in de starthouding: Roel, Ton, Henk, Willem en Ruud. Omdat het zuidoosten wind is wordt besloten naar Tolkamer te gaan.

Roel voorop (dat zal de hele tocht ongeveer zo blijven), samen met Ruud. Door Doesburg gaat het en daarna langs de IJssel. De wind komt steeds meer op kop, zelf heb ik daar echter weinig last van gezien mijn positie achteraan. Zeker langs de Neder-Rijn staat er een forse wind, maar met de hulp op kop van Henk, Willem en soms ook Ton blijft onze snelheid onverminderd hoog.

Ondertussen begint de temperatuur aardig op te lopen. Op het standaard terras in Tolkamer is het nog niet zo druk als wij genieten van drie appeltaart met en drie appletaart zonder. Er wordt nog een balletje opgeworpen om over Emmerich, Elten, de Elterberg of de Peeskesberg terug te gaan maar uiteindelijk wordt het gewoon recht door Zevenaar.

Op de stukken waar we de wind vol achter hebben loopt de snelheid aardig op. Terug in Doesburg is het al een drukte van belang nav de Doesburgse Kadedagen. Na 80 km (gemiddeld 28,5 km/h) ben ik weer thuis.