Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Present

Present bij de Spar vanmorgen om 9.00 uur de Bello ‘s: Arre, Ferry, Jan, Meindert, Pieter, Rocus, Willem en Wiebe. Voor Jan, die tot nu toe voornamelijk in de Velpse dreven fietst, zou het een ontdekkingsreis worden. Vandaar dat we, nadat we door modderige en zuigende bospaden westwaarts van Laag-Soeren, Eerbeek en Loenen langs waren gefietst, bij Groenendaal onder de A 50 door een stuk van het Deelerwoud en de Varenna meepakten alvorens bij het chauffeurscafé te landen. Behalve Pieter en Ferry, die de Varenna links lieten liggen en langs de harde weg naar het koffieadres fietsten. Dat kwam omdat Pieter niet goed kan klokkijken. Tien uur zag hij aan voor elf uur en vandaar de haast. Later ingehaald door een super lange koffiestop van deze beide heren.
Ook de Escargots waren bij Mendel aanwezig en op het moment dat wij bijna vertrokken kwam ook Bert met zijn fietsvriend nog langs. Een gezellige tafel dus. Tot de economische omstandigheden ter sprake kwamen. Want sommige bedrijfstakken floreren niet zo best. Of je nu tuinman, ZZP ‘er, huis- of tandarts bent, iedereen merkt dat het slechter gaat. Ook de notenboeren gaan volgens Pieter een slechtere tijd tegemoet. De omzet stagneert en de kosten van de grondstoffen stijgen. Er wordt dan ook flink het mes in de kosten gezet. Uitzondering op de regel zijn natuurlijk de werknemers en gepensioneerden, speciaal het bankenvolk daaronder, veroorzakers van al het financiële en economische leed op deze wereld. Gelukkig kon één hunner vandaag van katoen worden gegeven door, na enkele manipulaties, de dobbelsteen zo te laten vallen dat hij het ritverslag moet schrijven.
Onder kopmanschap van verschillende Bello ’s doorkuisten we na de koffie kriskras en helemaal legaal natuurlijk het prachtige bosgebied tussen de A50 en de Groendaalseweg waar we, uitkomend bij het Ereveld, via Steilhul en het Schaddeveld richting finish fietsten.
Onderweg waren Rocus en Meindert al afgezwaaid en de overgebleven 6 Bello ’s kwamen om rond 12.30 uur in Dieren aan. Jan maakte gebruik van de buitenkraan van Willem om man en stalen ros schoon te spoelen, Arre, Ferry, Pieter en Wiebe togen richting Shell. Geduld is een schone zaak maar niet voor de eerste drie genoemden. Zij vonden de wachtij te lang, gingen er vandaar en zochten elders hun heil. Vandaar dat verslaglegger dezes in alle rust zijn ATB onder hadden kon nemen en die staat weer prachtig schoongewassen en ingevet gereed voor een volgende trip.
Hopelijk dan een keer met droog weer of, ook heel leuk, met veel versgevallen sneeuw, passend bij de kerstsfeer waarin ons land is getooid.
Daarbij misstaat dus een wens van verslaggever en zijn echtgenote niet om alle Bello’s, waar ook in Nederland, een fijne Kerst en een gezond, voorspoedig en heel mooi fietsjaar 2013 toe te wensen.