Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Beestach

Beestachtig weer vanmorgen om 8.15 uur. De buienradar geeft weinig hoop op verbetering de eerste uren. Maar het zal toch niet gebeuren dat Arre weer helemaal alleen aan de start verschijnt. Dus geen gezeur, regenjasje aan en op naar de Spar. En och, na de eerste spetters bij een milde temperatuur valt het eigenlijk allemaal best mee.
Om 8.55 arriveer ik bij de Spar waar zich verder nog niemand heeft gemeld. Dat is om 9.02 uur onveranderd en dus moeten er keuzes worden gemaakt. Terug naar huis? Alleen door het bos? Een ritje over het asfalt? Al dan niet koffie onderweg? De keuze valt op het asfalt zonder koffie onderweg.
In de gestaag vallende regen en een flink windje tegen fiets ik richting Loenen waar ik naar links afbuig. Het regenjasje beschermt dan weliswaar tegen de regen maar in het klimmetje richting de Woeste Hoeve blijkt dat de ademende eigenschappen tekort schieten.
Voor het viaduct over de A 50 sla ik weer links af en fiets ik langs de A 50 richting Arnhem, vervolgens naar Rozendaal en vandaar naar Velp. Al geruime tijd is mijn fietsbroek verzadigd met water en dat sijpelt nu lekker door in de schoenen. Het sopt nogal maar het is niet koud.
In Velp blijkt dat als ik de 50 km. wil halen, dat alleen voor elkaar is te krijgen als ik over Doesburg fiets. Dus over de Rijnbrug en langs Lathum en Giesbeek naar Doesburg. Lekker voor het lapje langs overstroomde uiterwaarden. Als het nu eens stevig zou gaan vriezen…..
Met een flink plasje water in de schoenen, de fietskleding nat van water en zweet maar, dankzij het asfalt, niet smerig, klop ik na 54 km. thuis aan voor de koffie. Appelgebak met slagroom ontbreekt maar een lekker stukje kerstkrans gaat er rond deze tijd ook goed in.
Voordeel is dat als je alleen bent er niet gedobbeld hoeft te worden en dat je het verslag mag schrijven. Dat zit ik nu te doen, denkend aan die Bello ’s die vanmorgen verstek hebben laten gaan en zich afvragen: had ik eigenlijk ook niet moeten gaan fietsen?.  
De les is, denk aan Arre en schrijver dezes als je op het punt staat om het weer leidend te laten zijn bij je besluit om al dan niet te gaan fietsen op zondagmorgen. Je kunt ze er zo maar aantreffen. 
Een fijne Kerst en tot volgende week zondag, 30 december, om 9.00 uur bij de Spar voor een mooie laatste ATB-rit in 2012 met koffie en oliebollen onderweg.