Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Over de (legale) paden en lanen naar Victoria

Deze zondag 4 man aan de start: Rocus, Wiebe, Ferry en Willem. Ook bij de Spar een flinke groep Veluwerijders, die met gravelbikes een tocht ging maken. Over mijn  dringende verzoek vooraf om over legale paden te fietsen werd in alle heftigheid gediscussieerd, maar tenslotte werd dit voorstel toch geaccepteerd en ook keurig uitgevoerd (hulde!).

Voor mij was het de eerste echte ATB-tocht dit jaar. Vorige week moest ik met een falend freewheel al na enkele kilometers afhaken. Deze week ging dat zonder technische problemen en deden alleen de benen wat moelijk als de 3 welgetrainden weer eens dat wilden bewijzen.

Uiteindelijk werd de tocht over de legale paden 50 km lang en met 450 hoogtemeters. Bijgaand kaartje laat zien, dat er ook een uitstapje door VarennA werd gemaakt (overigens ook keurig over de aangegeven route). De koffie bij Victoria was prima; de keuze aan gebak beperkt, de bediening heel vriendelijk, de gesprekken onderhoudend en ook qua temperatuur en vochtigheidsgraad was het binnen prima. 

Aangezien er geen dobbelsteen voorhanden was, hebben we kop of munt gedaan. Volgens Ferry kon dit met 3 man statistisch gezien niet eerlijk, zodat ik eindigde met de plicht dit stukje te schrijven. Wat overogens geen straf is. Ook kon ik zo vileine opmerkingen over al of niet legaal willen fietsen keurig omzeilen.

Ook de terugweg ging over mooie paden met hier en daar een technisch stuk. Drie en een half uur na vertrek waren wij weer keurig thuis, zodat ook de geplande middagprogramma's nog uitgevoerd konden worden.