Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Varenna

Vandaag aan de start bij een temperatuur onder nul maar met uitzicht op veel zon. Present zijn Willem, Ruud, Rocus, Pieter, Wiebe en onze scribent. Het doel van de tocht is Mendel en Ruud gaat de weg wijzen. In deze tijden heeft het bos schitterende kleuren en dat heeft veel wandelaars gelokt.  Een groot deel is vergezeld van een of meer honden. Als wij er langs fietsen is een groot exemplaar serieus van plan een hap uit een van onze kuiten te nemen. Dat plan mislukt maar leuk is anders.
Willem krijgt panne. Het freewheel van zijn fiets functioneert als gevolg van de vrieskou niet meer, het draait dol. Pieter oppert nog even er over heen te plassen maar gaat toch niet tot actie over. Helaas moet Willem dan maar van ons afscheid nemen, hij stept terug naar huis. Ruud weet allerlei leuke paadjes te vinden en om half elf zijn we bij ons koffieadres. Het vriest nog steeds maar omdat er weinig wind is, is de kou niet doordringend en in de zon is het zelfs lekker als we stilstaan.
Na de pauze zet Pieter de vaart er in omdat hij op tijd thuis wil zijn. Eerst gaat het door de onovertroffen Varenna. Daarna langs enkele heide velden achter paarden aan en langs een kudde schapen. Omdat ik weet dat ik in de pauze uitverkoren ben om het verslag te schrijven maak ik een paar foto’s. Pieter vindt dat dat veel tijd kost en hij heeft gelijk. Toch ben ik mooi om half een thuis met 52 km op de teller. De temperatuur is inmiddels opgelopen tot ruim 4 graden.