Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Over de dijk en naar Nijmegen

Eerste Pinksterdag, veel Bello's op vakantie. Toch nog een mooie dag ondanks mindere voorspellingen op de dagen er voor. Aan de start Arre, Roel en Willem. Klein clubje, maar niet minder gemotiveerd. Discussie over de bestemming leerde dat richting het westen de beste optie zou zijn gezien de wind, maar dat dat ook vorige week al de bestemming was (Blauwe Kamer). Dan maar een alternatief. Nijmegen? Ja leuk, over de dijken. Maar dan ook echt over de dijken. Lamgs Rheden, Velp, Arnhem, Huissen, het Looveer, Angeren, Boerenhoek, Doornenburg, Bemmel en Lent. In Lent kwamen we weer op het snelfietspad, de bekende route voor Arre. Hij wist ook een leuk koffieadres op Lent-Beach, maar dat was helaas nog gesloten. Dus maar even terug naar Lent voor een zo mogelijk nog betere adres met heerlijke koffie en nog heerlijkere appeltaart (met een certificaat van echtheid van DROOM!). Over de dijken hadden we kop-over-kop gereden (steeds een kilometer), zodat ik persoonlijk al behoorlijk gesloopt was bij de koffie na 50 km. 

Het dobbelen bleek een farce. Roel was vrijgesteld (vorige week geschreven), Arre gooide een 1, zodat ik met een 2 (TWEE) dit verhaal mag schrijven. Arre bleek het werk op de tandem over de laatste cols van de 106 serieus aangepakt te hebben, want hij fietste onvermoeid op kop. Roel wilde niet onderdoen, maar bleek ondertussen wel mooi dit tempo op kop te kunnen blijven volhouden, waar ik uit de wind achter de twee brede ruggen maar moeizaam kon volgen. Gelukkig was het over het snelfietspad een stuk minder ver.

Thuisgekomen kreeg ik wel een compliment van Garmin: een record (voor mij): de snelste 40 km tot nog toe. Al met al toch zeer genoten van een prachtige fietsdag!