Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Kort rondj

Kort rondje Beekhuizen.
Vanmorgen wederom 7 Bello’s aan de start: Wiebe, Ferry, Pieter, Arre, Rocus, Coen en Willem. Roel had willen komen, maar kreeg zijn dienst niet geruild. Coen kwam als laatste aangefietst, om daarmee de hoeveelheid commentaar op zijn alternatieve fiets (met bagagedrager) te beperken. Of het nu bij Coen ging om een verzwaring van de training (omdat een gewoon rondje met ons niet meer volstaat) of om een te ver doorgesleutelde derailleur werd mij niet geheel duidelijk. Ik dacht dat Arne degene was die tot ver over de vertrektijd door blijft sleutelen!
Pieter gaf al meteen aan om half twaalf thuis te moeten zijn. Het feit dat zijn zuster jarig was vonden wij nou ook niet een heel sterk argument: zusters trakteren niet op appelgebak bij de koffie. Toch werd het argument omgezet in een rondje Beekhuizen met de mogelijkheid voor Pieter om op de terugweg eerder af te slaan. Toen ook Ferry vanwege visite eerder thuis wilde zijn, was wel duidelijk dat het vandaag geen grote ronde zou worden.
Aangezien 5 van de 7 Bello’s ook al regelmatig op woensdag trainen en Arre de laatste tijd rijdt alsof hij Piet van de Veluwerijders is (met hulpmotor) ging het meteen hard van start en moest Pieter flink aan de bak. Onder leiding van Wiebe reden wij kriskras over zoveel mogelijk illegale paden door het bos in een poging de boswachter te treffen. Dat lukte vandaag echter niet, maar volgende week is er weer een nieuwe kans. Eens moet het toch lukken.
De koffie en het appelgebak in Beekhuizen kunnen uiteraard niet tippen aan Victoria. Daarom is de prijs twee euro lager. De gebruikelijke geanimeerde gesprekken tijdens de koffie kan ik niet allemaal navertellen, maar er zat een hoog cultureel gehalte in (literatuur, film, vreemde talen en culturen etc.)
De terugweg over het ATB-pad met de gebruikelijke zware klimmen en een ongebruikelijk hoog aantal tegenliggers was weer fenomenaal. Bij de Steeg begon het verhaal van de kleine negertjes. Pieter en Ferry weg. Even later Wiebe (met kettingproblemen) en Rocus. Bij Rheden verdween Arre, zodat alleen Coen en ik nog bij elkaar in Dieren aankwamen (d.w.z. Coen voorop en ik daar hijgend honderd meter achter). Ik vrees dat Coen de volgende week met een transportfiets aan de finish komt (als hij de derailleur afgesteld krijgt)  en als dat goed bevalt waarschijnlijk in de week daarna met een bakfiets.