Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Is het n

Is het noodzakelijk verslag te doen als vijf Belloisten buiten het weekend gezamenlijk de Veluwezoom onveilig maken? Woensdagmorgen 9.00 uur stonden opnieuw fris en fruitig Wiebe, Ferry, Willem, Coen en Rocus bij de reserve-Spar klaar om het bos in te trekken. Zij vormden deze ochtend het pittige hart van de 14 Veluwerijders en streden tegen het even grote contigent Brummenaren. Overigens is dit denkbeeldig, iedereen is op woensdagmorgen Veluwerijder.

Wel is het zo dat goed bijgepraat is binnen Bello. Zo heeft Coen onderweg diverse malen zijn avonturen kunnen vertellen van het afgelopen weekend. Geen problemen met de derailleur, hoewel er nog wel een klein tikje in zit.

De tocht was weer van hoog natuurgehalte: binnendoor naar de top van de Elsberg, vervolgens bij de afdaling naar de Emmapiramide het
honde(n?)pad genomen om daarna bij de betreffende parkeerplaats binnendoor richting A12 te scheuren om na 34 snelle kilometers het PMT te bereiken alwaar één der fietsers op gevulde koek trakteerde waarna Wiebe als eerste het Lang zal hij leven inzette en 12-stemmig werd nagevolgd. Na de pauze via betere paden, dus het Deelerwoud, langs de crossbaan en het Deelermuseum, terug naar huis. Helaas waren deze boswegen minder stevig en droog dan verwacht, zodat het vuil, in ieder geval bij mij, door het rappe tempo hoog opspatte en reden was tot meerdere vragen over het smerige uiterlijk. Na de onderdoorsteek bij de A50 werd via bekende wegen op huis aangereden. Aldaar kon, na het 58 km zwoegen, worden geconstateerd dat voortgang wordt gemaakt met het afbouwen van de kerstkilo’s.