Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Het was vo

Het was voor Pia en mij weer het MH2D weekend. MH2D staat voor Mergel Heuvelland 2 Daagse met start en finish vanuit een levensgrote tent in Libeek ( vlakbij St. Geertruid ) grenzend aan Belgie. Ze slagen er daar jaar op jaar in om op zaterdag 3 afstanden op de ATB ( 35, 50 en 75 )en eveneens 3 afstanden op de racefiets ( 90, 120 en 160 ) uit te zetten. En ook op zondag doen ze dat maar dan zijn het wel weer andere routes. De deelnemers grens is getrokken bij 10.000 deelnemers en die was al bereikt op 18 juli.
Ook dit jaar heb ik er weer voor gekozen om op zaterdag 120 ( bleek 128 ) en op zondag 50 ( bleek 58 ) op de ATB te fietsen. Op zaterdag gaat Pia er dan met mijn ATB op uit waarmee ze zowel bewonderende als afkeurende blikken oogst. 
Na een prachtige rit met rond 2.000 hm. door het mooie Zuid-Limburg en Belgie troffen Pia en ik elkaar weer om 15.00 uur in ons hotel, ook dit keer de Schaepkens omdat voor fietsers een vroeg ontbijt en op de laatste dag de mogelijkheid van douchen na afloop van de koers toch wel heel belangrijk blijft. En na het fietsen zijn we aan het wandelen geslagen en verder genoten van de culinaire verrassingen die Zuid-Limburg te bieden heeft
Zaterdag was het ook nog eens de hele dag droog en zelfs zonnig, hoewel het wel stevig waaide. Zondag waren de voorspellingen minder  
goed maar de regen beperkte zich tot de nacht van zaterdag op zondag. Wel bracht dat een zwaar en soms glad parcours met zich mee.
Het ATB \’ en in Zd. Limburg is van een andere orde dan wij gewend zijn. De ondergrond bestaat veelal uit steenslag, keien, en de hele stijle klimmen en afdalingen die ze daar hebben kennen wij niet. Je ziet dan ook veel fietsers te voet omhoog klauteren ( ja, ook ik moest er zo nu en dan af ) en relatief veel lekke banden onderweg maar dat werd mij gelukkig bespaard. Wel gingen de benen na de eerste ATB-tocht van dit seizoen en na de 128 km. van zaterdag protetsteren en dus maakte ik graag gebruik van de massagemogelijkheid voor 5 euro door studenten fysiotherapie en massage om hun theoretische kennis in de praktijk te oefenen.  
Al met al weer een mooi weekend en voor degene die dit aanspreekt, volgend jaar op 8 en 9 september is er weer een MH2D