Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Geen enkel

Geen enkele reden om thuis te blijven vanmorgen. Dus op naar de Spar voor de start van alweer de 3e ATB-zondag van Club Bello dit seizoen. Bij de Spar staan/komen Rocus, Meindert, Ruud, Wiebe, Pieter, Ferry en Jan; deze laatste met een vette twenty-niner. Tegen alle ongeschreven regels in is Jan, zonder dat hij op de Bello-vergadering aanwezig was, benoemd tot Bello-lid. Tenminste “ Kan lid worden als hij daarom vraagt. “ zo staat in de notulen van de Bello-vergadering. Ongehoord. Een aspirant Bello-lid moet uit de Bello-vergadering worden gestuurd en de beraadslagingen van het oppermachtige orgaan afwachten. Zich zwetend en nagelbijtend afvragend of de fel begeerde status van Bello-lid zal worden verleend. En als dan de dagvoorzitter de verlossende woorden spreekt de opluchting en ontroering die zich van het nieuw benoemde Bello-lid meester maakt en de felicitaties die daarop volgen. Dat alles hebben wij, en ook Jan, moeten missen. Jan is, hem bij de Spar feliciterend met het besluit van de vergadering, met de woorden “ Ja ik wil “ dus op een wat ongebruikelijke wijze vanaf vandaag officieel Bello-lid.
Hoewel in eerste instantie Beekhuizen in Velp als koffielocatie werd genoemd, draaide het uit op Victoria. Als Ruud er is, is hij onze voorganger en vandaag was dat niet anders. Via paden waar we wel maar veelal waar we zeker ook niet mogen fietsen ging het achter Laag-Soeren, Eerbeek en Loenen langs richting de A 50. Onderweg haalden we twee Escargots in, Herman en Hessel, die een tijdje met ons meefietsten maar toch maar besloten hun eigen weg te gaan. Misschien dat het tempo van de A-Bello ’s daar debet aan was. Het is voor enkele A-Bello ’s al een toer om in het wiel van Ruud, Jan en Ferry te blijven, laat staan hoe de Escargots zich voelen als ze dat tempo moeten bijhouden.
Er werd een stevig tempo gefietst zodat bij het oversteken van de A 50 de verlokkingen om de koffie te gebruiken in het chauffeurscafé wel erg groot waren. Maar niets daarvan want Victoria was ons doel en dus moest eerst de Varenna er nog even aan geloven.
Gezeten in de luxe fauteuils ging de koffie met appelgebak er is als het zondagse woord in een ouderling. En natuurlijk kwam de GBBT 2014 ter sprake. Er is uitvoerig gesproken over de mails en de bijlagen die Harry hierover heeft gestuurd. De Bello ’s Rocus, Meindert, Pieter, Ferry, Ruud en Wiebe verheugen zich nu alweer op de 7e uitgave van deze bijzondere fietstocht. Jan is i.v.m. zijn werk helaas verhinderd om mee te gaan. Harry stuurt deze week een mail aan alle potentiële GBBT-Bello ‘s met het verzoek hun deelname definitief kenbaar te maken zodat hij weet waar hij aan toe is bij het verder uitwerken van de plannen. Niet onvermeld mag blijven dat iedereen het werk van Harry voor de komende GBBT hogelijk waardeert.
Na de koffie ging het via het Deelerwoud en prachtige singletracks terug naar de thuisbasis. Onderweg “verloren” we Pieter die hopelijk op eigen gelegenheid de weg naar huis heeft weten te vinden. Het hoe en waarom is ons niet geheel duidelijk en daarvoor zullen we hem een e.v. keer ter verantwoording roepen natuurlijk.
Precies om half één met ruim 47 km. op de teller bereiken we met een voldaan gevoel Dieren. Met dank aan Ruud voor het kopwerk en het mooie parcours dat hij ook vandaag weer wist te vinden.