Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

duo-rit

Zonnetje aan de hemel, weinig regen de laatste dagen, dus droog in het bos. Wel een paar graden vorst maar dat mag de pret niet drukken. Het beloofd een mooie fietsdag te worden. Naast Rocus blijk ik echter de enige die er zo over denkt.
Onze keuze is snel gemaakt, op naar Mendel. De paden zijn hard bevroren en nog niet alle bomen zijn weggehaald. Dus af en toe met de fiets op de nek dienen een aantal van deze dwarsliggers overwonnen te worden.  Via mooie single-tracks onderlangs Laag-Soeren, Eerbeek en Loenen bereiken we al snel Mendel. Nauwelijks hebben we onze punt appelgebak verorberd of Bertus stapt met een aantal van zijn maten uit Twello binnen en meteen daarna in zijn keilzog Mewis en een fietsmaat. Mewis schuift bij ons aan tafel aan en Rocus raakt algauw in gesprek over die goede oude tijd. Naderhand praat Rocus me bij over het ontstaan van de Bello's en de rol die die o.a. Bertus daarbij speelde. Wellicht is er een geschiedschijver onder de Bello's die zich daar nog eens in wil verdiepen en een mooie jubileumeditie van de Bello-historie wil produceren…..
We vervolgen onze tocht via Groenendaal zuidwaarts, daarna richting brandtoren. Na een paar dwalingen via de Carolinahoeve en de Lange Juffer komen we met zo'n 45 km op de teller weer bij de Spar terug. Rocus mag nog een paar km door naar Eerbeek waar Liesbeth en dochters hem opwachten met een ongetwijfeld liefdevol bereide brunch. Ik hang mijn fiets weer aan de camper en keer moe maar voldaan huiswaarts.