Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Carnavalsrit

Vandaag op Carnavalszondag benieuwd wie er vandaag aan de start verschijnen. Meestal weten we al een beetje wat we zoal kunnen verwachten, waar een groepsapp al niet goed voor is.
In ieder geval wisten we al van diverse Bello's dat ze niet zouden komen, met o.a. het excuus van Wiebe dat hij gisteren op zaterdag al een tocht in Arnhem heeft gefietst en dus vandaag een rustdag inlast. Jan en ook Meindert hadden al laten weten dat ze zouden gaan.
Vanmorgen bij het wakker worden regende het behoorlijk, je begint dan toch te twijfelen, maar tegen half acht was het droog en dus geen excuus meer om niet te gaan!
Op naar Ferry kijken of hij zich ook niet laat weerhouden door een paar sputters. Ondanks dat hij logé's had, ging Bello vanmorgen toch voor, wat een drive!!
Op naar de Spar, onderweg werden we ingehaald door de camper van Jan en bij de Spar aangekomen, kwam ook Meindert zich melden.
Meindert gaf aan dat het wel al drie jaar was geleden dat hij was wezen mountainbiken, maar dat gelooft niemand, maar dit was wel het argument of we rustig aan wilden doen. Uiteraard passen wij ons tempo aan en met het chauffeurscaffé als pitsstop gingen we via de normale route toch redelijk rap door het bos.
De regen had ervoor gezorgd dat op sommige plekken flink nat was en met de vorst nog in de grond, was de bovenlaag flink blubberig.
Om half elf kwamen we aan bij de koffie en tegenwoordig worden we geacht onze fietsen te stallen in het daarvoor geplaatste fietsenrek, ware het niet dat één van ons een fiets heeft die daar niet in past. De betreffende Bello haalde diverse argumenten aan: zijn band is te dik, de fiets moet in het zicht blijven, ja Bello's er zijn de laatste weken 10 fietsen gestolen bij het chauffeurscafé en allemaal op zondagmorgen.
De beste man gaf zich eindelijk gewonnen en plaatste zijn fiets gewoon bij de rest. We noemen natuurlijk hier geen namen.
Er was ook vandaag weer een Bello lid die jarig was geweest en die vandaag trakteerde en wel Meindert, ook vanaf deze site, nog van harte gefeliciteerd!!
Na de koffie wilden we een wat drogere route, deels via wat verharde fietspaden en wat dichter aan de rand van Loenen lukte het aardig om de meeste blubberpaden te mijden en via camping Coldenhove kwamen we redelijk vlot al weer in de buurt van Laag Soeren waar we afscheid namen van Meindert, gewoon weer blijven komen is het beste Meindert, ging prima, is voor mij ook fijn!! Nadat we Jan bij de Spar hebben uitgezwaaid, hebben wij onze fietsen even bij de Shell schoon gespoten en om half één waren we weer thuis, leuke rit, wellicht plaatst Ferry de route wel op de site. Tot over twee weken.