Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

  De

 
De laatste zondag van september, de zon hoog aan de hemel, een frisse stevige wind, op naar Ferry, helaas die is er niet. Benieuwd wie er vandaag op deze mooie dag wel zullen zijn. Ik kom zelf als eerste om vijf minuten voor negen bij De Spar, even later arriveren achtereenvolgens, Rocus, Willem, Arre, Ruud, Wiebe en reeds over negenen en al achter adem komt Maarten nog aan geracet.
Gezien de stevige oostenwind wordt eendrachtig besloten dat we eerst maar eens tegen de wind in moeten beuken. Met Willem in ons midden, mag hij als geboren Achterhoeker ons leiden naar Etten waar de koffie met likeur wacht. Maar om daar te komen moet je natuurlijk wel eerst een dikke 40 km kris kras door het mooie landschap koersen. De route gaat via Doesburg, Laag Keppel richting Hummelo en wel allemaal via achterlangs weggetjes, af en toe is er natuurlijk iemand eigenwijs die denkt het beter te weten, een zekere P, namen hier noemen is niet zo netjes, maar we blijven gezamenlijk in een flink tempo doorkoersen en via de Kruisberg in Doetinchem gaan we ook weer via allerlei achterlangs weggetjes naar Gaanderen en zo tegen half elf arriveren we in Etten. Onderweg wordt er af en toe aardig gedemareerd, maar dit wordt niet getolereerd door een niet met name genoemde oudere Bellolid.
Het bestellen van 3 koffie verkeerd en 4 normale koffie is blijkbaar voor sommige cafehouders erg lastig. Rocus gaf aan vandaag ons te trakteren vanwege zijn 54ste verjaardag, Rocus nogmaals dank!!
Na de koffie eens niet via ’s Heerenberg terug, maar via Zeddam richting Kilder op naar Wehl, met soms de wind half tegen en dan weer lekker in de rug kwamen we vlak voor Laag Keppel bij het mooie fietspad langs de Oude Ijssel. Ook hier werd weer af en toe flink gas gegeven en moest er soms even worden ingehouden om een achteblijver weer de gelegenheid te geven om aan te sluiten. In Doesburg moest natuurlijk nog even de brug worden genomen en vandaag wist Rocus deze onderlinge strijd te winnen, waar een verjaardag al niet toe kan leiden!!, Rocus miste hoogtemeters en ging met Maarten, Arre en mij richting Ellecom om nog even de Lange Juffer te bedwingen.
Om even over twaalf kwam ik thuis, ruim 70 km op de teller, niet zo veel als anders maar niettemin een leuk tochtje.