Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

De zuidelijke Achterhoek

Afgelopen donderdagmiddag gebeld door de zelf benoemde PA van de president. Er was enige twijfel gerezen over de voortgang van mijn voorbereidingen in dit seizoen. Als nog niet gepensioneerde bepalen vooral werkverplichtingen de agenda inclusief verlate vakanties. Maar ja, zo een aansporing sla je toch niet in de wind en kondig je je start op zondagmorgen aan zonder eerst de weersberichten goed in te schatten.

Willem gaf aan ook te gaan fietsen, een mooie gelegenheid om in zijn geboortestreek rond te rijden en zo ver mogelijk van de eventuele buien weg te blijven. Samen doen we al het kopwerk zodat niet alleen tijdens de pauze maar ook gedurende rit uitgebreid gepraat kan worden.

Na Doesburg nemen we de bekende 4 maal Rechts en daarna Links, om rondom Hummelo boven Doetinchem door te steken en via Wassinkbrink, IJzervoorde en ‘t Onland in Gaanderen uit te komen waarna alleen nog Terborg moet worden door gestoken om in Etten bij de koffielikeur uit te komen. Beiden volstaan overigens met ieder 1 glaasje. Bij het binnengaan van de lokaliteit nemen we enkele spetters waar.

Na de pauze via Azewijn en ‘s-Heerenberg naar ‘t Peeske. Als kopmannen besluiten we het tempo in de klim iets terug te nemen. We moeten tenslotte Dieren/Eerbeek nog halen. Als we bijna boven zijn, worden we ingehaald door enkele Veluwerijders. In de afdaling naar Beek volgen er nog meer. Benni U en Marcel de marktkoopman maken vandaag deel uit van de Groep 1. Vlak na de rotonde verzamelen ze en wij besluiten het er op te wagen, tenslotte heb ik vandaag mijn Veluwerijdersbroek aan. In vliegende vaart rijden we, eerst beschaafd achteraan hangend, daarna langzaam naar voren schuivend, via Wehl, Laag-Keppel en Drempt naar Doesburg waarna we mee doen bij de sprint op de brug. Geen goud, maar wel worden verdienstelijke plaatsen behaald. In beschaafd tempo wordt vervolgens Dieren en daarna Eerbeek – helemaal droog – bereikt.

Een bijzondere rit; een gezellige eerste helft en pauze, daarna de eerste (en mogelijk de laatste) keer een mooi stukje mee met Groep 1. Een goede training voor de TKT? De weersvoorspellingen voor komend zijn in ieder geval een stuk beter!