Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

De hoop wa

De hoop was dat Willem vandaag het ritverslag zou moeten schrijven. Dan had hij het badinerende ritverslag van 3 weken geleden na de mislukte uitreiking van de windstoppers recht kunnen zetten. Maar Willem zijn dobbelsteen werkte niet mee want Wiebe was met 5 ogen de pineut. En dat terwijl Pia vanmorgen aankondigde dat er toch niemand zou komen opdagen omdat het Pasen was. Paasontbijt, paasbrunch, paaseieren, gekleurde, beschilderde en verstopte paaseieren én paasvrouwen zouden die mannen wel thuis houden volgens haar. Zij bleef uitslapen zei ze.
\"\"Maar ze blijkt de Bello ’s niet te kennen. Als er wat te halen valt zijn ze er als de paaskippen bij.
En vanmorgen was dat de van een testrapport voorziene windstopper annex racehandschoentjes.
Rond negenen kwamen Aart, Arne, Coen, Ferry, Maarten, Ton, Willem in fietskleding en Meindert in burger opdagen om de nieuwe aanwinst in ontvangst te nemen.
Het Bello-lawaai maakte dat Pia haar ongelijk toegaf en alras beneden stond om iedereen koffie met paascake aan te bieden en dat ging erin als Gods woord in een paasouderling.
Het was koud vanmorgen en indachtig het testrapport werden de windstoppers als hesjes gebruikt.
En geloof het of niet, maar Coen zijn missie, Bello-veiligheid en Bello-uniformiteit boven alles, werd heden, 1ste paasdag 2012, volbracht.
Rond half tien was het de vraag hoe nu verder. Ferry wilde in ieder geval onderweg nog een keer aan de koffie en anderen wilden niet te laat thuis zijn voor paasverplichtingen met de familie. Het draaide uit op een rondje Deventer.
De hesjes maakten ongekende krachten los. In een hoog tempo ging het via Laag-Soeren, Eerbeek, Hall en de Voorster Klei, waar Maarten bewees dat hij weliswaar 50 is maar de 40-er jaren nog in de benen heeft en Arne voortdurend sprintjes trok, belandden we op ons vaste koffieadres TeteaTete in Deventer. Op het zonovergoten terras smaakte het tweede koffierondje met appelgebak en notentaart ons prima. Verrassend was dat we daar een telefoontje kregen van Bello-Fred die we en groupe te woord stonden. Natuurlijk mocht een foto in de spiksplinternieuwe windstoppers niet ontbreken en een ruime fooi haalde de dienstdoende serveerster over om dat op zich te nemen.
Als het lukt is de foto bij dit ritverslag geplaatst.
Na de koffie fietsten we via Gorssel binnendoor naar Zutphen waar de slechte en kronkelige wegen nou niet bepaald ons voornemen om roulerend kop over kop te fietsen tot uitvoering konden brengen. Maar hard bleef het gaan. Maar ja, wat wil je, kijk de namen er maar op na.
Even na Zutphen werd een foto- en filmshoot ingelast. Als Arne een filmrolletjes in zijn I-phone heeft gehad dan zullen jullie de resultaten van een veilig en uniform rijdend Bello-peloton binnenkort hopelijk op je computer of smartphone kunnen bekijken.
Om rond half één kwamen we na 70 km. en gemiddeld 30.5 op de teller aan in onze thuisomgeving. Ton uitgezonderd. En hij verdient toch wel een heel groot compliment om ondanks zijn verhuizing toch heel vaak present te zijn en deel uit te blijven maken van onze club. Chapeau Ton.
Het was een mooi begin van Pasen en de Bello ’s die aanwezig waren kunnen zich voor de rest van de paasdagen met een gerust geweten aan de paaslekkernijen overgeven.
De Bello ’s die er niet waren worden verzocht in de loop van de komende week de windstoppers even op te halen bij Wiebe. Overdag liggen ze op het in de mail aangegeven adres.