Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Zondag 2

Zondag 25 maart, 8.00.u. met Harrie HC (buiten catogorie) vertrokken uit Uden, 4 gr dus gewoon koud, winterhandschoenen waren zeer wenselijk. Om 9.15.u. via het Keizer Karelplein in Berg en Dal aangekomen, alwaar de meesten al klaar stonden voor vertrek.  Het was nog onverwacht mistig, het goede weer zou nog komen. Direct na ons ariveerde Ton, met de fiets vanuit Arnhem Zuid. We zouden op verzoek van onze Belo-west hoofdman vertrekken om 9.30.u.. Maar helaas, geen Rijck.  Maar goed, toch een mooie christelijke starttijd op deze eerste dag in de zomertijd.
We vertrokken met 17 man / vrouw sterk (inclusief een tandem, die moeilijk te temmen bleek)  via de Heiligland Stichting,  Groesbeek, Molenhoek naar Mook alwaar we via Plasmolen over de Mookerhei weer in  Groesbeek terugkwamen, vandaar via Grafwegen, Kranenburg, Nutterden naar Kleve. Na de bekende stevige klim en de forse afdaling naar de benedenstad hebben we te goedgedaan aan koffie en gebak, diverse taarten, Schwarzwalder , Krischbeer, etc. etc.  In Kleve was de zon doorgebroken  en met prachtig weer is de terugtocht gestart.
Door het Reichwald, via de Geldenberg ( met zijn steeds hoger wordend steigingspercentage) weer via Nutterden naar Wyler en Berg en Dal.  Dit wel nadat de Nieuwe holle (75%) en de Oude Holle genomen waren.
Om 13.15.u. na ca. 78 km retour in Berg en Dal.  Het was een wat afwijkende tocht tov de voorgaande jaren maar voor meniggeen wel verrassend. De tandem met Arre en Coen bleek een welkome aanvulling, al werd hij vanaf Kleve naar de achterzijde van ons peleton verordeneerd.  Harrie en ik waren na een korte stop in Beers om 15.00.u. weer thuis, met 150 km en 720 hm in de benen.
Al met al, mede door het mooie weer en de grote opkomst een mooie tocht.

Frank