Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Bagger, sneeuw en zon

Na 3 weken van afwezigheid maar weer eens de stoute (over-)schoenen aangetrokken en rond 8.45u. richting de Spar. Eindelijk een beetje vorst en een vredige sneeuwlandschap langs de IJssel waarin ganzen zich koesteren in een mooie winterzon. Prachtig ATB-weer. Gezien de weerberichten kun je natuurlijk de indruk wekken met de racer op pad te willen gaan en dat als alibi gebruiken om toch maar in bed te blijven liggen (J). Zo zitten de echte Bello-dieharts echter niet in elkaar. Dus om negenen gaan Arre, Koen, Wiebe, Arne en ondergetekende op weg. Arne stelt voor om voor de koffie op bezoek te gaan bij de Groote Modderkolk, een fokbedrijf voor het brandrode rund, annex theeschenkerij in Loenen (www.vereniginghetbrandroderund.nl). Via allerlei kruipdoor-sluipdoor-paadjes gaan we zigzaggend naar ons doel.
 
Een zwaar parcours wordt bedekt door een verraderlijk dun sneeuwlaagje. In het bos is het overal nat en glad. Het vriest nog licht en met name de voor-derailleurs komen onder de aangekoekte prut te zitten en schakelen niet meer goed. We komen op  een aantal single-tracks waar we bij mijn weten nog niet eerder waren. Opstaande randjes zijn heel verraderlijk en het is balanceren geblazen. Dat lukt mij niet overal met gevolg een duik in de blubber en een nat pak. Gelukkig zonder ernstige gevolgen.
 
Op de hei is het bijna sprookjesachtig mooi: een flonkerend heidelandschap onder een heerlijk winterzonnetje! Genieten met  volle teugen. Na een kilometer of 15 zwoegen komen we bij de ‘Groote Modderkolk’ aan die helaas in grote rust verkeerd. Geen bezoek en koffie mogelijk, dus terug naar Loenen-centrum waar we bij restaurant Loenermark onze toevlucht zoeken. Mijn huisgemaakte appeltaart met slagroom is verrukkelijk en de Sachertorte smaakt volgens de andere Bello’s ook voortreffelijk. Na de uitleg van de herkomst van de naam van de Sachertorte en het uitwisselen van de laatste nieuwtjes uit fietsland komen we te spreken over de relatie E-bikes en Veluwerijders. Er blijkt een voorstel in de jaarvergadering aan de orde te komen, om E-bikes uit het Veluwepeloton te weren. Een voorstel waarmee de senior-rijders de kans wordt ontnomen een verlengde fietscarrière vorm te geven. Spontaan besluit Arre zijn verantwoordelijkheid als promotor van gezonde leefstijl en bewegen te nemen en een mail aan de vergadering te sturen. Tevens besluit hij stemvolmacht aan Wiebe te geven, om bij te dragen aan een snelle ondergang van dit onzalige voorstel te bewerkstelligen. Daarmee is maar weer eens aangetoond dat de Bello’s naast genieten in de buitenlucht ook hogere doelen na streven.
 
Na de tweede kop koffie gaan we weer op pad en knopen we er nog een uurtje aan vast. Voor Dieren gaan Arre en Arne richting de Steeg/Rheden, Wiebe en Koen richting de SHELL om de fietsen af te spoelen en ik pak de laatste meters richting de Spar. Met 28 kilometers op de teller en een tevreden gevoel op naar de brunch.