Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Eindelijk op de ATB!

Zondagmorgen, 9.00 uur scherp, staan 6 ATB fietsers en een racer bij de Spar. Waar is Meindert? Hebben we het appje van Meindert niet goed gelezen? Nee dus, en zo gaat Aart alleen op weg en spreken we af 10.20 bij Victoria te zijn.
Met Ruud op kop volgen achtereenvolgens Pieter, Willem, Wiebe, Ferry en ikke. We volgen een beetje de ATB route (Natuurmonumenten) maar toch vooral leuke paadjes en weggetjes; dat is Ruud wel toevertrouwd. (Gelders landschap).

Voor mij is het de 1e keer dit jaar met zo'n grote (?) groep Bello's te fietsen in het bos. Eerder meldde ik al dat modderpartijen weinig aanlokkelijk zijn. Onderweg hebben we heel wat uit te wissellen; nieuwjaarwens, gezondheid, vuurwerkperikelen en wat dies meer zij. Hoewel de meesten in camouflage uitrusting fietsen om een beetje bij de BOA uit het zicht te blijven, rijdt een onzes in een kanariegeel jasje rond. En ook nog nieuw! Het jasje zit als gegoten, is echt een toppertje, een betere is nog nooit gemaakt, zo vernemen wij.
Ruud laat ons mooie vergezichten in de Loenermark zien. Met een zonnetje erbij ziet het er feeëriek uit. Precies 10.17 arriveren we bij Victoria waar Aart reeds op ons wacht. Victoria betekent gebak. Maar het gebak van enkele seizoenen her hebben ze niet meer. 't Lijkt wat meer op cafetaria appeltaart,…. met een sausje. Enkelen bedanken ervoor, indachtig het kerstdiner en de nieuwjaars oliebollen met als resultaat extra kilootjes. Ja, die moeten er weer af.
Na de koffie gezwind naar huis. De gezelligheid kost veel tijd. Op dat mooie weggetje over de loenermark-heuvel passeren we een hardloper. Even later passeert hij ons en dicht ons toe dat we illegaal fietsen. Hoezo illegaal is onze repliek, van Gelders landschap mogen we toch overal fietsen? De hardloper twijfelt ernstig aan onze uitleg. Willem debiteert even later dat het mooie paadje niet bestaan had als de ATB'ers deze in het verleden niet getrokken hadden. Was ik daar in de discussie maar opgekomen.
Halverwege, bij Coldenhove, missen we er twee. Blijkt toch een kanjer van een brok modder in Wiebes oog gevlogen te zijn. En arme Willem kon het er uit poetsen, immers Wiebe was reversibel blind! Willem deed voor hoe hij dat gedaan heeft; dat blijft onder ons. Niet alles is geschikt om op de site te zetten.
Rest de vraag of een kanariegeel jasje nu een voor- of een nadeel is?