Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

 

 

Missie Ventoux,                                                                                                                           oktober 2010

 

 

 

 

 

De Reus van de Provence maakt zijn naam meer dan waar!

 

 

 

De 4 dagen dat we met 60 sporters en begeleiding op stap geweest zijn,  hebben we zoals reeds gememoreerd vele hoogtepunten mee gemaakt.

De trainingstocht op zaterdag was een verademing, perfecte temperaturen en een landschap wat vanwege zijn glooiende karakter de benen als vanzelf los masseerde.

De gezamenlijke activiteiten bij het avondeten waren met name de zaterdag  erg indrukwekkend, de presentatie van de vakantieweken van st Lucai en het lied van Marleen gaven deze missie extra inhoud.

Maar het was ook mooi dat zondag iedereen zijn eigen doel bereikte en behouden terugkeerde in Mazan.

De weersomstandigheden waren met name op  de top (alt 1912 m)  heel  bijzonder. Ik heb dit bij mijn 30.000 hm training van dit jaar, maar ook in mijn hoogtestages van afgelopen jaren nog nooit meegemaakt. Het was misschien wel een keer erg koud, maar met zo’n wind deed “de Berg van de vele Winden “(Mt Ventoux) en “de Pas van de Storm” (Col de Tempetes) zijn naam meer dan eer aan.

Bij ons vertrek stonden alle signalen op groen, beneden en boven geen wind!  Maar bij Chalet Reynard moest menigeen zijn plannen bijstellen, mijn ambities van drie klimmen bleken hierbij iets te hoog gegrepen. Maar ik ben ook met de twee klimmen zeker tevreden.  Het bruine biertje na de 2e klim op de top deed wonderen, en zorgde voor een snel herstel.

Maar ook een bijzondere ervaring was de andere rubbersamenstelling (compound) van de moderne wielrenbanden. Dit maakte de afdaling naar Bedoin tot een waar F1 circuit voor dalers.  De dubbele vang-rail gaven slechts een schijnzekerheid, maar door de nieuwe compound werd remmen tot het minimum beperkt. Waar in het verleden het achterwiel wel eens een beetje weggleed leek de fiets nu aan het asfalt te plakken.

 

Je beseft deze dagen extra, bij al deze  ervaringen  dat je best even stil mag staan dat je gezond bent en dit alles hebt kunnen en mogen doen. Maar ook zeker dat je hebt bij kunnen dragen in het behalen van zo’n mooi sponsorresultaat.

 

Kortom deze missie was ongelofelijk indrukwekkend en geeft een onvergetelijke ervaring, waar bij sport leidt tot verbroedering en hele mooie momenten.

 

 

 

Frank van Driel