Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Er zijn

Er zijn van die zondagen dat je verwachtingen hoog gespannen zijn. De combinatie van prachtig weer en het kan nu nog wekte die verwachtingen. Verwachtingen voor wat betreft het aantal Bello ’s dat je bij de Spar denkt aan te treffen. Vanmorgen gokte ik op veel. Maar met de aanwezigheid van Ferry, Pieter, Ruud, Ton ( deze twee in korte broek ) en Wiebe bleef het aantal op 5 steken en dat is minder ( zo ‘n 50% ) dan veel.
Daarom echter niet getreurd en na enig overleg over fietsen in de zon, windrichting en tijd van thuiskomen werd koers gezet naar ’t Hilletje in Kootwijk. Ruud nestelde zich gelijk op kop en zette met zo ‘n 35 km. per uur gelijk de toon. Ferry nam zo nu over maar de anderen waagden zich daar niet tot nauwelijks aan en bleven lekker in het wiel zitten.
Na Beekbergen reden we langs de spoorlijn richting Assel waar de rollen omkeerden. Op het fietspad vanaf Assel nam Pieter de kop en zette met volop zicht op het fietspad de sokken erin. Ferry raakte achterop want fietspaden en Ferry dat gaat niet samen.
Maar Bello ’s zijn solidair en voordat het sprintje naar ’t Hilletje werd ingezet was het groepje weer compleet.
Tijdens de gebruikelijke koffie met appelgebak ( allemaal mét vandaag ) bleek dat de voorbereidingen voor de Bello-Tour 2011 al weer in gang zijn gezet. En eigenlijk hadden we er allemaal al weer zin in. De verwachting is dat tijdens de Bello- ledenvergadering op 6 november ( zie de uitnodiging van Fred ) de plannen gepresenteerd kunnen worden. Komt allen!
De terugweg ging deze keer via Harskamp en Otterlo naar Schaarsbergen. Bij het viaduct bogen we rechtsaf naar Arnhem om Ton nog een stukje te begeleiden. Op weg naar Rozendaal opperde Ferry het idee de Zypenberg nog even mee te nemen en via de Posbank en De Steeg naar huis te fietsen. Pieter sputterde nog wat tegen maar volgde de berggeiten zoals hij ze noemde.
Dat er ondanks de Zypenberg bij thuiskomst een gemiddelde van 30 kilometer stond genoteerd geeft aan dat er ook vandaag weer stevig is gefietst. Voor de koffie fietsten we 33 km. en erna 52, totaal dus 85 km en we haalden keurig de gewenste tijd van thuiskomen, namelijk 12.30 uur.