Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Het mail

Het mailtje van woensdag 20 oktober gericht aan 10 A-Bello ‘s met het voorstel van Coen en Wiebe om vandaag de ATB- Kruisbergtocht in Hoog Keppel te fietsen, leverde uiteindelijk een respons op van nul. Ruud zou komen als alles mee zou zitten maar dat bleek niet het geval. Gevolg was dat de initiatiefnemers vanmorgen met z’n tweeën naar Keppel reden. Met een retourtje vanuit Doesburg weer naar Dieren vooraf omdat Coen zijn helm was vergeten.
Deze tocht, weer prima georganiseerd door Toerclub Steenderen, zit mooi aan het begin van het ATB-seizoen en het was dan ook lekker druk bij de inschrijving. Voor ons gold: parkeren, inschrijven en wegwezen voor een 40 km. lange tocht.
Het is een volstrekt ander terrein dan de Veluwe waar wij altijd mountainbiken. Wij fietsten langs maïsvelden en slootkanten, bij boeren over het erf, langs een motorcrossbaan ( de crossbaan van Bennie Jolink van Normaal ) en door grasland. Maar er waren ook prachtige singletracks door bossen met steile heuveltjes die je daar eigenlijk niet zo verwacht. Omdat het gisteren behoorlijk had geregend was het terrein hier en daar erg modderig en dat maakte de tocht best zwaar. Maar we reden in mooie groepjes en konden een stevig tempo onderhouden. Het resulteerde in een gemiddelde van 20 km.
Na 30 km. waren we (weer) in de buurt van Hummelo en besloten we in de Gouden Karper koffie te gaan drinken. Een gerenommeerde uitspanning waar we bijna nooit komen en dat is jammer. De koffie en het gebak zijn prima en in het prachtige café waar de Perzische kleedjes op de tafeltjes liggen ga je voor je gevoel terug naar lang vervlogen tijden. Overigens kun je bij de “ de krent “ zoals de Gouden Karper in de volksmond wordt genoemd, ook uitstekend een hapje eten.
De 10 km. die ons na de koffie nog te wachten stond waren snel gefietst en om half één stonden we bij de Shell om onze met klei bemodderde fietsen af te spuiten. Het was een mooie rit. Een voorproefje wat ons vanaf 7 november te wachten staat.
Zijn we alleen nog benieuwd waar de 10 mannen die verstek lieten gaan vanmorgen hebben uitgehangen.