Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Zondagoc

Zondagochtend, na de spectaculaire ledenvergadering van Bello, melden zich toch 5 mannen voor een tocht door de bossen: Arre, Wiebe, Ruud, Ferry en 1 minuut te laat, Coen. Het is nat en modderig in het bos, dat weten we nog van gisteren. We besluiten de “ droge” zandgronden te berijden. Naar het noorden dus. Langs de Beek bij Soeren, Ferry kwijt raken en weer vinden, langs Coldenhove en voorts langs mij onbekende paden en wegen naar het oude golfveld, zwembad en hotel bij Loenen. De meesten van ons kunnen het niet narijden, maar met Ruud als wegkapitein lukt het aardig onbekende terreinen te verkennen.
We steken de Groenendaalseweg over, naar de bossen rondom de Vrijenberg of is het Vijverberg? We groeten enkele scouts die erg koud ogen, fietsen achter Ruud aan, langs de watervallen en de beekjes en niet-beken die droog gevallen zijn (iets met leemlaag,….) Eindelijk is de “ koffie” in zicht: Chauffeurs café.
Opvallend is hoe we steeds in een bepaalde slagorde fietsen. Ruud eerst, dan Wiebe, Arre, Coen en Ferry. Of: Ruud, Coen, Wiebe, Arre, Ferry. Of Ruud, Wiebe, Coen, Arre en Ferry,……Dat houden we bijna de hele weg vol. Het is als leerlingen die een plek in de klas hebben. De volgende dag nemen ze (bijna) dezelfde plek weer in het bezit. Zo ook de Belloos,…… Geeft duidelijkheid, ontdek je plekje….. Refererend aan Arne, binnen een pikorde bij primaten zijn slechts kleine modificaties geoorloofd.
Op het koffieadres treffen we Bello-B aan, met Aard. Aard geeft nog even de nieuwste inzichten weer. Het is zoals de vergadering al dacht dat e.a. zou uitvallen.
De terug weg gaat in dezelfde slagorde. Zwoegend, zwetend en zwijgend volgen we Ruud naar Dieren. Weer langs de mooiste paden die ONZE Veluwe te bieden heeft. We mogen ons gelukkig prijzen met zulk een omgeving!
53 km later met een gemiddelde van 17,8 op de teller meld ik me 12. 40 uur weer op de Willem Kes. Het was meer dan de moeite waard. Aankomende zondag ren ik me rot op de 7 heuvelenloop,….