Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Zondag,

Zondag, 30 september. Unieke dag, prachtig weer en 12 (ja echt) Belloos bij de Spar. Zoals gebruikelijk ben ik aan de late kant. Blijkbaar is de bepaling van de route al aan de orde geweest: Deventer. Ik denk nog, niet slim bij een zuidwester, maar allez, achter de meute aan. De bekende route naar Deventer wordt in vliegende vaart afgelegd, met Maarten en Ruud op kop. Ik verneem dat we vanaf Deventer weer rechtstreeks naar Dieren fietsen, aldaar koffie drinken en, voor wie dat wil, alsnog een extra rondje gaan doen,…….hmm, even over nadenken; niet zo’n aanlokkelijk idee,….
Ik opper een alternatief voor wie dat wil. Via Gorssel naar Laren en aldaar koffie drinken. Slechts één Bello weet ik te verleiden.
Kop over kop fietsen we naar Laren. Zullen we hier koffie drinken? Ach, zullen we het eens anders doen en bij Hackfort koffie drinken? Tenslotte is het prachtig weer, we hebben geen haast. Via onbekende maar aantrekkelijke weggetjes vinden we Hackfort. De koffie en het appelgebak (echte, geen cafetariagebak!) smaken geweldig. Daarna fietsen we weer het onbekende tegemoet. Niet via de zo bekende weg Wichmond – Baak – Steenderen, maar onderlangs, middendoor, en achterlangs naar Drempt, langs de IJssel naar Doesburg en zo naar huis. Met heel, heel veel wind op de kop. Maar al met al een prachtige, onbekende fietsroute, 93 km in totaal. Bij deze ook de gpx, voor diegenen die de route nog eens wilt fietsen.