Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Zondag 21 december: het begin van de winter

Vanmorgen bij de Spar is de stand 8-2 in het voordeel van de mountainbikers. Meindert en Roel zijn zoals op de groepsapp aangekondigd met de racefiets, maar Aart, Arre, Coen, Ferry, Jan, Pieter, Rocus en Wiebe zijn natuurlijk per ATB gearriveerd. Zonder overleg wordt besloten naar het chauffeurscafé te gaan. Voor de mountainbikers een must gezien de verwachte situatie in het bos na zoveel regen de laatste dagen. Via de geijkte paden gaan we onderweg. Het is droog weer, alleen de ondergrond is zo nu en dan behoorlijk nat en modderig. Alles dat we gereden hebben komt mij bekend voor, maar vraag me niet waar het allemaal is. Zelfs begin ik na bijna 2 maanden achter elkaar door het bos geragd te hebben bomen te herkennen, hoewel ze er eigenlijk allemaal hetzelfde uitzien. Nog iets meer dan 2 maanden vanaf nu en ik kan gelukkig weer op de racefiets verder.
Goed, we komen dus, dat zal niemand verrassen, bij het chauffeurscafé aan. Tegelijk arriveren Roel en Meindert. Met enige moeite wordt koffie (verkeerd) en gevulde koeken, c.q. appeltaart of niets besteld. Met 2 artsen in ons midden komt het gesprek natuurlijk al gauw bij de problemen in de zorg terecht en hoe onze vooraanstaande economen daarover denken, zie de bijgaande 2 geheel tegenstrijdige artikelen uit de kranten van gisteren. Na de 2 onbegrijpelijke verslagen van afgelopen zondag en woensdag kan dit er ook nog wel bij!
Na de pauze zijn we al snel Aart en Pieter kwijt die blijkbaar de voorkeur geven aan geasfalteerde wegen. Als Rocus richting Eerbeek / Laag Soeren afslaat zijn we nog maar met ons vijven. Zonder noemenswaardige problemen bereiken we de Spelerij alwaar ik in mijn eentje afsla richting Ellecom. Met 50 km op de teller heb ik een heel tevreden gevoel over deze zondagochtend besteding. Ik wens iedereen fijne kerstdagen en hopelijk tussen al het eten in ook nog een beetje beweging toe smileyyes .