Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Zondag 1

Zondag 10 februari.

Beste allemaal,

Afgelopen vrijdag teruggekeerd van een heerlijke week wintersport in Schladming Oostenrijk, daarvoor twee weken niet gefietst en dan hoop je maar op enig mededogen als je je weer meld bij de Spar.
Vanmorgen in een verse laag sneeuw om kwart voor negen op weg, langs Ferry hoefde ik niet te gaan, want het Carnaval is los gebarsten, dus hij zal wel in Mestreech vertoeven.
Bij de Spar aangekomen was er slechts één Bello en wel in de persoon van Rocus en aangezien ik al aan de late kant was, hadden we beide niet de illusie dat er nog velen zouden komen, het bleef beperkt tot Rocus en schrijver dezes.
Rocus had bericht van Wiebe ontvangen dat hij ons graag voor de koffie met taart uitnodigde, dit vanwege zijn verjaardag van de afgelopen week en hij zelf helaas nog steeds niet in staat is te kunnen fietsen. Afgesproken werd dat we rond de klok van elf uur we ons bij Wiebe zouden melden. Welk rondje zouden we doen? voorstel van Rocus: laten we maar de normale route nemen en dan op tijd richting Dieren, echter de dikke laag sneeuw zorgde er voor dat het tempo gedrukt werd en ook de harde bevroren sporen zorgden ervoor dat het nu niet bepaald erg snel ging, los van het feit dat ik zelf ook wel de vertragende factor was.
Toen we uiteindelijk bij de Loenermark uitkwamen, besloten we de verharde weg te volgen richting Groenendael en langs de A50 richting de brandtoren te gaan. Via de Burgermeester Bloemersweg en de Lange Juffer kwamen we uiteindelijk om half twaalf bij Pia en Wiebe, toch nog 40 km gereden in 2,5 uur. Onder het genot van de koffie en taart hebben we van Wiebe zijn relaas gehoord over zijn val, waarbij 3 middenhands beentjes zijn gebroken en hij tot eind februari onthand is. We hopen maar dat het gips er snel af mag en hij één maart weer wellicht op de racefiets mee kan, hem kennende gaat hem dat zeker lukken!!!

Grt.
Pieter