Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

  De

 
De Ellecomse delegatie was zowaar vandaag weer compleet en even voor negenen arriveerden we bij de Spar, waar Meindert en Jan reeds stonden te wachten. Met de komst van Rocus zou de club vandaag wel compleet zijn, althans dat dachten we en net voor dat ik wilde zeggen dat we op Wiebe niet hoefden te wachten, kwam er in de verte een éénzame fietser aan gereden met slechts één hand aan het stuur van een normale fiets. Jazeker, niemand minder dan onze El Présidente kwam in eigen persoon polshoogte nemen in zijn zondagse pak, of wij wel echt om negen uur zouden vertrekken!! Niets was minder waar natuurlijk: Pia is natuurlijk helemaal niet gewend om haar Wiebe op de zondagmorgen thuis te hebben, dus zij heeft hem vast naar buiten gestuurd, zo ga jij maar eens een poosje buiten fietsen, anders ga je het verleren.
Nee mannen niets van dit al, onze Wiebe wilde gewoon samen met ons een bakkie koffie drinken en volgens hem kan hij best fietsen met één hand en afgesproken werd dat we elkaar bij het chauffeurscaffé zouden treffen zo rond de klok van half elf.
Met het verzoek van Wiebe in ons achterhoofd vooral niet te hard te fietsen gingen we op pad. Ik hield me keurig aan de opdracht en zorgde ervoor dat het tempo op een acceptabel niveau bleef, de rest van de groep heeft toch moeite het gezag van de kapitein te accepteren, ja als hij er ook zelf niet bij is, is het een losgeslagen bende!!
Via de normale route met afwisselend Jan, Ferry en Meindert op kop en een sociale Rocus, arriveerden we zo rond half elf bij ons koffieadres, waar de kapitein ons al zat op te wachten, hij was er al een kwartier. Even later arriveerden nog drie Bello’s van de B categorie en net na dat we de koffie op hebben en willen vertrekken komen ook Bert en zijn fietsmaat nog.
Tijdens de koffie doe ik nog een oproep aan een ieder om zich zonder voorbehoud op te geven voor de reunie op 25 mei, dus allen die dit lezen en zich nog niet hebben aangemeld, kom op doen, is maar eens in de 25 jaar!!!
Na de koffie, als we afscheid hebben genomen van onze Wiebe, die weer op weg kan naar Dieren, nemen we de normale route richting Dieren. Ondanks dat door de opdooi het hier en daar behoorlijk zuigt, is het over het algemeen goed tot prima te fietsen en zo rond de klok van kwart voor éénen komen we weer in Ellecom aan. Met 53 kilometer op de teller zit er weer een mooie zondagochtend op.
Maar het nieuwe wegseizoen laat niet lang meer op zich wachten en een beetje afhankelijk van het weer, maar staat 3 maart de jaarlijkse openingsrit naar Bakker in Vorden gepland, nadere info volgt vast nog. Tot volgende week en als ik dan weer een zes gooi, wijs ik iemand anders aan en ik weet al wie!!