Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Zomerse IJsseltocht

Zomerse IJsseltocht

 

Het voorspelde fraaie wielerweer motiveerde zeven Bello’s tot een zondagse ochtendrit. Wiebe, Arne, Ruud, Ferry, Willem, Jan en ikzelf, la fine fleur van Bello, waren op deze zondag aanwezig om er een rustige en qua afstand gelimiteerde rit van te maken.
De dag nadat Nederland een bekend liedjesfestival heeft gewonnen en volgend jaar het centrum van het Europese zangfeest zal zijn waaraan veel lhbt’ers plezier zullen beleven. In het centrum van de journalistiek was er een prestigieuze prijs voor F.M. (ja de broer van en ook fietser). In een centrumpositie bevindt zich ook Rocus (vandaag niet aanwezig). Als veelvuldig gediplomeerd boekhouder heeft hij zich toch maar opgewerkt van kassier bij Bello tot thesaurier van de drukpers van de europese financiële machthebbers. Hij werd vandaag door ons node gemist; buiten zijn boekhoudkwaliteiten is hij ook gecertificeerd wegkapitein en deze kwaliteiten hadden we nu echt nodig. Was de heenrit naar Deventer nog beheerst met Wiebe op kop (goed zo!), na de pauze werd het anders en ging de rem eraf. Door een ongecoördineerde actie van één van ons moesten we onze alertheid aanspreken om niet in de berm te belanden. Zo’n incident had een wegkapitein met gezag kunnen voorkomen.


Enkelen van ons wilden weer op tijd terug zijn en anderen kwam dat ook wel goed uit. Vandaar een rit zonder veel poespas naar Deventer. Op ons bekende koffieadres op de markt had men nieuw koffiegebak op de kaart staan. Caramelgebak bestrooid met haver: twee grote voedzame punten voor de prijs van één. Dat leek ons wel wat. Voor enkelen is één zo’n energiebrok genoeg en thuis heb ik daarom samen met Toos de andere punt bij de koffie geconsumeerd.
Op het terras kwamen enkele economische systemen ter sprake (wijsneuzen zoals wij zijn) en wat de burger dit oplevert. De conclusie was dat de belangen van gepensioneerden al door het afvoerputje zijn gespoeld en zij dus niets te verwachten hebben.

Nadat op het plein Go Ahead supporters zich verzamelden voor de play offs (gelijkspel) vertrokken wij huiswaarts. Een briesje in de rug hielp om het tempo op te voeren. De kopmannen werden gemaand om het niet te gek te maken. Een leeftijd gerelateerde snelheid past ons allen! Dan zal Meindert ook weer gauw bij ons aansluiten.
Bij het kanaal splitste de groep zich. In Ellecom zag ik Jan en Ferry weer. Met Jan ben ik richting huis gefietst. Ferry, één van onze betere grimpeurs, besloot om nog een rondje Posbank te fietsen. De meesten van ons zijn, zoals gepland voor het middaguur weer thuis. Ik niet zo veel later met 115 km op de teller.