Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Zomerdepressie

 Zomerdepressie
Na de twee eerder verregende zondagochtenden konden we dit keer profiteren van  een stilte tussen twee stormen in. Een zonnige, windluwe zondagochtend met een gematigde temperatuur was nu ons deel. De dag hiervoor had het flink gestormd. Het had heel wat losgemaakt. Eerst moesten de restanten van deze unieke zomerstorm nog worden opgeruimd. ’s Ochtends vroeg moest ik de afgewaaide takken van het fietspad verwijderen om in Dieren te kunnen komen.

Het advies om de bossen te mijden, hadden we zelf ook al verzonnen. Met een logische keuze om richting Elten te fietsen, stemden Roel, Wiebe, Meindert, Ferry, Coen en Ton mee in. Ook op deze route lagen her en der afgewaaide takken/takjes. Maar liefst drie keer kreeg ik een tak tussen de spaken zonder ernstige consequenties maar wel met gevolg een slag in het achterwiel. Dit vergde een extra inspanning om de mannen bij te kunnen houden.
Over de dijken via Lathum, Westervoort en verrassend via Aerdt kwamen we in Elten. Niet om de Elterberg te beklimmen en ook niet voor een koffiestop, maar slechts als wegpunt voor de route naar Huis Bergh in ’s Heerenberg, waar onze pauzestop was. Met dank aan Roel die wegens een bijzonder lustrum ons trakteerde op koffie met gebak.
Tijdens de koffie kwamen al enkele ruwe schetsen voor het programma 2016 ter sprake. Dit belooft veel goeds.
 
Zoals gebruikelijk geeft de koffie Ferry extra energie en als inspirator voerde hij het tempo flink op. Het werd een Neeltje Jans etappe met waaierrijden en op het kantje gezet worden. Dit vergt extra concentratie en inspanning van de achterste renners. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de groep af en toe uit elkaar viel. Wiebe toonde zijn sterke fietskwaliteiten door bij een snelheid van meer dan 40 km. een gat dicht te rijden. Door op tijd aan te pikken voorkom je dat jezelf in de problemen komt.
Tot voorbij Doesburg werd er gezamenlijk opgereden; hierna ging ieder zijns weegs. Een mooie fietsdag: Meindert op tijd weer thuis; op de teller 133km bij aankomst thuis in Arnhem.