Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Wekker

Met de zin “Om acht uur door de wekker wakker.” opent Rocus zijn lezenswaardig Bello-verslag van vandaag. Dat was ook mijn plan. Dus gisteravond de klok op mijn mobiele telefoon daartoe zo ingesteld. Maar met alleen de klok op 8 uur zetten ben je er niet. Want ook de dagen van de week waarop je op 8 uur gewekt wilt worden moet je activeren. En laat mij nu alle dagen, behalve de zondag, te hebben aangeklikt. Een foutje dat vraagt om problemen. En dat gebeurde ook. Want pas om 8.39 uur werd ik wakker. Ik was wel gelijk klaar wakker en mobiliseerde, het gevaar voor een ontwricht huwelijk op de koop toe nemend, Pia met de vraag om  assistentie. Maar het werd ons  meteen duidelijk dat ik de Spar niet tijdig zou halen.
Tja, wat nu. Het weer nodigde niet direct uit maar de buienradar van Rocus was ook de mijne en dus hees ik mij in het wielrenpak en was ik om 9.30 uur onderweg voor een ritje solo. Pia opperde nog het voorstel om een Bello te bellen met de vraag waar werd gepauzeerd. Maar ja, het verslag van Rocus vertelt het al, die iemand is elke week weer iemand anders. En het risico iemand uit zijn bed te bellen wilde ik toch maar niet nemen. Evenmin als het risico dat zou worden gepauzeerd op een voor mij misschien onoverbrugbare afstand. Met de wetenschap van het verslag van Rocus echter had ik het wel kunnen doen. Ik zou Ferry of Rocus hebben gebeld en de overlap van de routes van de Bello ’s en die van mij is groot. Voor de gezelligheid een plus, maar of de koffie in Teuge het haalt bij die van Pia, in de wetenschap dat bij het laatste adres oranjekoek uit Fryslân wordt geserveerd, waag  ik te betwijfelen.
Na wat weifelen van Dieren naar Loenen gefietst en daar in een bushokje een buitje laten passeren. Verder dan maar weer van Loenen over het kanaal naar Klarenbeek en via Voorst en Wilp naar Deventer. De brug over en daar toch even aan Eigen&Wijs gedacht maar direct doorgefietst via Gorssel naar Zutphen ( ook daar even aan een koffiepauze gedacht ) en langs het nieuwe fietspad langs de IJssel richting huis. Evenals de Bello ’s kwam ook ik ( in Leuvenheim ) Bouke en Gomy tegen dus we moeten elkaar bijna wel in het vizier hebben gehad. Om rond  12.15 uur was ik thuis waar ik
“op de koffie kwam ”. Want dat tijdstip is gepasseerd verordonneerde Pia, die dat wel compenseerde met een lunch met soep en heerlijke broodjes. Gelukkig kwam de koffie met oranjekoek na het douchen en het schoonmaken van de fiets uiteindelijk ook ter tafel.
Een solo ritje van 64 km. is de les geweest waarmee het verkeerd instellen van de wekker voortaan moet worden voorkomen.