Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Vooreerst:

Vooreerst: Beste Bello’s die er niet waren, wat hebben jullie een mooie fietstocht gemist! En met zo’n leuk gezelschap. Ook een groot gezelschap; 12 mannen en een beetje: Arre, Arne, Bennie, Berend (deels), Ferry, Hans, Maarten, Meindert, Roel, Rocus, Ton, Wiebe en ik. We hebben Veenendaal – Veenendaal gefietst, maar dan vanuit onze eigen achtertuin ingestoken, zeg maar tegen de richting in.

Aanvankelijk leek het vanmorgen fout te gaan. Ik kwam bij Wiebe aan, zag geen enkele activiteit en veronderstelde (ik was laat) dat de heren reeds richting de pannenkoeken waren gegaan. In rap tempo, door de kou en de mist naar Rheden gefietst, waar alleen Berend reeds was gearriveerd. Even later kwamen de mannen uit Dieren: ze hadden me wel gespot, stonden bij Wiebe binnen. Roel had mij gezien. Ik had te snel mijn conclusies getrokken,…..
Arre stelde zijn studiemaatje voor, Hans uit Vught. Hans wil de Alpe d’HuZes fietsen. Deze toertocht leek hem een goede eerste training. Nog even hebben we op Ruud gewacht. Toen naar boven, de Posbank op. Och arme, onze gastfietser Berend kreeg materiaal pech. Het schakelen lukte niet meer. Nadat enkele Bello’s met een deskundig oog hadden vastgesteld dat het malheur niet 1, 2, 3 op te lossen was, is Berend richting huis getogen (later meer,…), en toen waren er nog 12 fietsers.

Met een gangetje van 27 km gemiddeld hebben we al keuvelend, grappend en dollend de eerste 35 km afgelegd. Het was koud en mistig. Door de bril zag ik al niets meer, afdoen dan maar. Maar ja, dan kun je wel een bordje missen,….
Voor Veenendaal, over een prachtige glooiende weg trapte Ferry het gas in. Daar gingen we, molshoop op, molshoop af in een heerlijke gang. Hier kwamen we massaal de in Veenendaal gestarte renners tegen. Goed je eigen lijn volgen en op eigen helft blijven. Die wijsheid is niet aan een ieder besteed blijkens geschreeuw en gejoel, over en weer.
Tegen elven waren we bij de ‘start’. De organisatie was nogal verrast dat we ons kwamen melden en wilden betalen. Gratis koffie was ons deel.
Ondertussen was het lekker weer geworden. Met een zonnetje en nu mistvrij vervolgden we onze toertocht. Wiebe had het lumineuze idee op de Wageningse Berg koffie met taart te gaan nuttigen. Zo gezegd, zo gedaan. Op het terras was het aangenaam verpozen met 110 km in de benen.
Nog 45 km naar Dieren. Daar gingen we weer! Even later werd door Arne, Berend gespot. Hij zat zowaar in z’n uppie, op een steen langs de route een boterhammetje te eten. Hoe komt hij nou hier? Had hij geen materiaal pech? Was hij niet teruggegaan naar Brummen?
Het bleek een list,….. nadat we door waren gereden was Berend nog een beetje aan het pielen geweest met de shifters en zowaar, in de buurt van Velp deed alles het weer als vanouds (Berend zijn verhaal). Dan maar de route afsteken en kijken of de Bello’s nog in te lopen waren. En zowaar, daar zat hij dus! (hoeveel km op de teller Berend?)
Via de Italiaanse weg richting Rozendaal, bij de bedriegertjes langs, bovenlangs naar de Emma Piramide, afzinken en bij Rozendaal de Posbank omhoog. Even wachten boven. Toen waren er nog 8 fietsers over,…..
We namen afscheid van Roel, Meindert en Rocus, die via de Elsberg naar huis gingen. Voorts ging Maarten naar Rheden, Berend en Ferry naar Ellecom, Wiebe en ik langs de Caroline hoeve naar huis.
Een dagje fietsen door ons prachtige achterland zat er weer op. Met 152 km en 1120 hm een lekker stevig tochtje. 

Afstand: 107.3 km
107 Meter (Hoogte van 5 Meter tot 112 Meter)
Totale stijging 1.230 Meter
Totale daling 1.231 Meter

Parcours
Het parcours gaat met over onder andere de Amerongse Berg, Defensieweg, Autoweg, Wageningse Berg, Italiaanseweg, Zypenberg, Emma Pyramide, Posbank, Holleweg, Grebbeberg, Koerheuvel en diverse andere beklimmingen rondom Oosterbeek, Doorwerth en Arnhem.