Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Voordat

Voordat er een verslag volgt van de atb-rit van vanmorgen, kruip ik maar even achter mijn toetsenbord om verslag te doen van 4 Bello ’s die gistermorgen in Ede de “Goudsberg Hel “ hebben gefietst. Initiatiefnemer daartoe was Meindert die daarover op vrijdag een mailtje stuurde naar Ruud, Roel en Wiebe en ze tot zijn eigen en ieders verrassing op zaterdagmorgen tussen 8.00 en 8.30 uur allemaal in de bus kreeg.
Na de inschrijving, dat grotendeels via het “ scan en go “ verliep en vlot zijn beslag kreeg, was er natuurlijk een bak koffie. Om 9.30 uur waren we klaar voor de start van de 50 km. versie van deze tocht.
De tocht laat afficheert zich met mooie singletracks door bos, heide, zand, blubber (!!!) en lekker rollende paden. Klopt precies, waaraan nog kan worden toegevoegd venijnige klimmetjes en steile afdalingen, vooral ook in en uit het beroemde “ zandgat “.
Na een aantal kilometers verharde weg gingen we door het Roekelse bos en de Edese hei de Sijsselt in met daarna de Ginkelse hei met veel bos- en heidepaden via prachtige singeltracks richting Lunteren met de Goudsberg als middelpunt.
Daar hebben Roel en Wiebe de tijd genomen om een bakkie te doen met een tweede kopje van het huis en appelgebak mét.
Meindert was wegens malheur ( bult op zijn band ) onderweg al afgehaakt en richting Ede gefietst. Omdat Ruud er plezier in schept om zoveel mogelijk vooraan te fietsen en iedereen passeerde die voor hem fietste, bleven Roel en Wiebe uiteindelijk samen over. Ruud had, zoals we hadden afgesproken, onderweg nog wel gewacht maar het duurde hem te lang voordat er iemand van ons op kwam dagen. Dus besloot hij maar om Meindert, wachtend in het clubhuis van WV Ede, gezelschap te houden.
Na de Goudsberg werden de laatste kilometers gereden in het Edese bos met ook daar weer mooie singeltracks. Keren en draaien dat het een aard had waarbij onze technische vaardigheden en/of materiaal zo nu en dan iets tekort schoot en we van de fiets moesten of onderuit gingen.
Om half twee schoven we aan bij Meindert en Ruud en konden we naar huis met onze met modder besmeurde fietsen. Thuis wachtte de kraan voor zowel stalen ros als ruiter.
Een mooi door een voor ons vreemd terrein zat erop. Dankzij Meindert, die vandaag het gisteren tekort aan kilometers met de zondagmorgenrit in gaat halen zo zei hij.