Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Verwarring bij de Spar

Verwarring bij de Spar. Temidden van een peloton Bello ’s staat Jan er in zijn korte fietsbroek wat verloren bij. Hij heeft  zelfs geen racefiets bij zich.  Met zijn mountainbike in de achterbak is hij in zijn auto naar de Spar gereden. In de veronderstelling dat er vandaag gemountainbiked  gaat worden.  
Naar het waarom van deze veronderstelling  valt te gissen maar het probleem werd opgelost door de Jan naar huis te laten rijden en de bereidheid van het peloton om  hem daar met racefiets en beenstukken op te pikken.
Dat peloton bestond verder uit de Bello ’s Arre, Arne,  Ferry, Pieter, Willem ( heeft gisteren een nieuwe Specialized Roubaix gekocht; pas op voor hem volgend jaar ) , Meindert, Roel, Rocus en Wiebe. Via de Geitenberg werd koers gezet richting Velp waarmee het probleem van de routekeuze vooruit werd geschoven. Want Bello ’s willen niet over fietspaden met beukennootjes fietsen en ook willen ze niet aan door maistransport  met modder bevuilde wegen. De mist was ook een element waar rekening mee moest worden gehouden. En zoek daar maar eens een route met een Bello passend koffieadres bij.” Kakkers zijn het die Bello ’s,  maar hard fietsen kunnen ze wel.” aldus de mening van een niet geïdentificeerde Veluwerijder die bij Arre een gordijn kwam installeren.  
Wie is het ook alweer die onmiddellijk straft voor dit kakkerige  gedrag? Want vlak bij Velp lag een partij modder op het fietspad van heb ik jou daar waarbij de Bello ‘s, behalve de kopmannen, de volle lading kregen. Jan zal geschrokken zijn toe het gespikkelde Bello-gespuis bij hem in de straat arriveerde.
De pas opgedane ervaring werd dominant in het vervolgoverleg van de routekeuze bij Jan op de hoek van de straat. Een straat waar 4 wegen op uitkomen. Enkele  Bello ’s hadden zo hun eigen gedachten over welke route gekozen moest worden. Met als gevolg dat het peloton overleggende Bello ’s ineens uitdunde en op alle 4 uitvalswegen Bello ’s konden worden gesignaleerd. Gelukkig kwam iedereen tijdig tot inkeer en werd, zonder dat er een koffieadres werd afgesproken, richting Rozendaal gefietst. Het systeem: follow the leader leidde er toe dat we, met onderweg nog een lekke band van Meindert, parallel aan de A 50 fietsten en via de kop van Deelen  belandden bij de bakker Jan van der Poel in Hoenderloo.  Koffie met krentenbollen en hier en daar een gevulde koek, was het – in vergelijking met Carnegie Cottage –  karige loon voor de Bello ‘s. Maar met  als eerste cijfer de 3 nog op de teller, was ook niet meer verdiend.
Nieuwsgierigheid was troef tijdens de koffiepauze.  Want waar wordt nou toch die ALV gehouden? En hoe luidt het programma? En waar moeten we rekening mee houden? Geduld is een schone zaak maar aan Bello ’s niet besteed zo bleek maar weer eens. Wachten tot  ( rond ) de 20ste van deze maand. Dan valt de uitnodiging en agenda in de e-mailbox. Voor het overige waren het vooral 1/2tjes waar verslaggever geen weet van heeft en dus ook geen verslag van kan doen. Wel dat hij 2 x een 6 gooide. Misschien de straf voor het op elkaar houden van de kaken vwb de ALV op 1 november aanstaande.
Na de koffie werd  via Loenen  de thuisreis ingezet met  hier en daar venijnige sprintjes waar iedereen het wiel van zijn voorganger goed kon houden.  
Ergens onderweg nam Jan afscheid, in Eerbeek taaiden Rocus en Roel af en in Laag-Soeren leverden we Meindert bij de voordeur af.  Voor de 6 overblijvende Bello ’s was het nog niet genoeg. Via de Schaapsallee, waar Willem en Wiebe de Lange Juffer kozen voor hun thuisreis, rondden Arre, Arne, Ferry en Pieter nog de Posbank om de kilometerstand een wat beter aanzien te geven. Want met 65 km. ( teller Wiebe ) kun je eigenlijk niet thuiskomen natuurlijk.  
Tenslotte. Onderweg gaf Roel nog aan komende week vrijdag de BikeMotion te willen bezoeken. Arre en Meindert hebben er ook wel oren naar. Meer liefhebbers? Melden bij Roel a.u.b.