Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Vanmorge

Vanmorgen op de Buienradar gekeken. Het leek nog goed, half negen, maar de radar gaf aan dat een enorme bui onderweg was. Niet geaarzeld, de Tacx opgestart en de route Durango – Ouray , Colorado geladen. Een prachtige route, 70 mijl. Ik edit de route en hou ongeveer 43 km over. Genoeg met een gemiddelde stijgingspercentage van 3,8, max 9%.

Klimmen, klimmen en nog eens klimmen. De weg gaat gestaag omhoog door het prachtige San Juran National Forest naar het wintersport plaatje Ouray, op 2215 hm. Om het geluid van de motorrem te vermijden heb ik de Ipod op. Na een uurtje gaat de telefoon, ……Wiebe! He, Wiebe? Ja, Wiebe. ……Ik snap er niets van maar ’t is echt waar. Ik moet me verantwoorden bij le General,…. Waar ik op dit hondenuur ben?! (zijn er meer Belloos die dat genoegen mogen smaken?)

Op de Tacx dus. De heren, zo wordt me verteld, zijn maar met z’n drieën, in de modder en smurrie naar Mendel gereden, alwaar ze Bert ontmoeten. Ik ben een mietje, een deserteur, een bovenmatig  zwetende Tacxer,….en wat dies meer zij. Pieter, meer heb ik niet verstaan! De verbinding wordt verbroken, Amy Winehouse zet haar ballad weer in.

Ach, de mannen weten niet hoe leuk videofietsen is. Mooi weer, zonnetje erbij, mensen die zwaaien, auto’s die aan de kant gaan, prachtige vergezichten en schitterende klim- en daal partijen. Na 1 uur en 40 minuten heb  ik het gehad.

Voor de statistiek: max 59,5. AVG 23,4. Power max 440.  AVG 215. Energie: 4140 KJ. Relatieve Power: 3,18 kg/lg. HR AVG 151 En nu maar hopen dat het woensdag beter weer is,….